Prințesa Anne s-a revăzut la Oslo cu finul său, Prințul moștenitor Haakon, viitorul monarh norvegian

23 mai, 2024

Familiile regale britanice și norvegiene sunt strâns legate, nu mulți cunosc acest detaliu: fiica răposatei Regine Elisabeta este nașa viitorului rege norvegian Haakon.

profimedia 0875396366 jpg

Este în plină desfășurare turneul de trei zile în Norvegia al surorii Regelui Charles, care reprezintă monarhia britanică.

Prințesa Regală Anne s-a reunit la Oslo cu finul ei, Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei, astăzi, 23 mai 2024. Cei doi s-au bucurat mult de revedere, la Muzeul Rezistenței Norvegiene, unde Haakon a întâmpinat-o.

Prințesa Anne și Prințul Haakon, Profimedia (3) jpg

Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, a avut ca de obicei o apariție elegantă într-o rochie albă cu inserții de bleumarin și taior alb cu margini bleumarin, așișderea. L-a sărutat cu căldură pe obraz pe viitorul rege al Norvegiei, acum în vârstă de 50 de ani.

Prințesa Anne și Prințul Haakon, Profimedia (4) jpg

În cadrul întrunirii oficiale, cei doi regali au dezvelit o placă ce comemorează cooperarea în domeniul informațiilor dintre cele două națiuni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

A fost ultima ieșire a vizitei lui Anne în Norvegia, după ce și-a asumat angajamente ca patron al Proiectului de Comemorare a Rezistenței Anglo-Norvegiene.

La începutul săptămânii, sora Regelui Charles a vizitat Muzeul Muncitorilor Industriali din Vemork și a participat la o recepție cu ambasadorul britanic în Norvegia, la reședința ambasadorului britanic.

Haakon și Anne au dezvelit împreună astăzi la muzeu o placă memorială

Înainte de întâlnirea oficială cu prințul moștenitor Haakon, finul său, Prințesa Anne a vizitat și mormintele de război ale Commonwealth-ului din Vestre Gravlund, unde a depus o coroană de flori.

Mai târziu, s-a întâlnit cu membri ai Forțelor Armate Norvegiene la Clubul Linge din Fortăreața Arkershus din Oslo.

Haakon, care este singurul fiu al regelui Harald al V-lea și al reginei Sonja, a fost botezat la vârsta de două luni în capela Palatului Regal din Oslo în septembrie 1973.

Printre nașii săi aleși s-au numărat regele Carl XVI Gustaf al Suediei, regina Margrethe a Danemarcei, regretatul rege Olav al V-lea al Norvegiei și mătușa sa Prințesa Astrid, Prințul Carl Bernadotte și Prințesa Regală Anne.

Haakon va urca pe tron alături de soția Mette-Marit, după ce se va fi terminat domnia tatălui său, Regele Harald al Norvegiei.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William, Kate Middleton și copiii  foto   Profimedia jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881837144 jpg
Kate Middleton, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Charles la Trooping the colour 2024, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (7) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Prințesa Diana la Trooping the Colour 1981 profimedia 0695599602 jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (2) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Eliza Spencer și Amelia Spencer, GettyImages jpg
Zara și Mike Tindall, 13 iunie, GettyImages (1) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Margareta a României la Palatul Elisabeta foto Facebook jpg
Infanta Sofia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg
William, GettyImages (1) jpg
Lady Louise, GettyImages (2) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Nigeria Foto Profimedia (1) jpg