Prințesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta, a împlinit 72 de ani

16 august, 2022
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg

Prințesa Anne a împlinit venerabila vârstă de 72 de ani luni, pe 15 august.

Singura fiică a suveranei Marii Britanii a fost felicitată public de membrii familiei regale. Regina însăși și Ducii de Cambridge au postat gânduri bune pentru prințesă.

Prințesa Anne a împlinit 72 de ani (6) jpg

Elisabeta a II-a a publicat o imagine cu Anne de anul acesta râzând, de când Prințesa a participat la petrecerea anuală în grădina Palatului  Buckingham a asociației ”Niciodată uitați”. Mesajul public a fost: ”La mulți ani Prințesei Anne”.

Ducii de Cambridge au scris, la rândul lor, pe Twitter: ”Îi urăm Prințesei Anne un călduros ”La mulți ani”.”

Prințesa este cunoscută pentru umorul său și pentru sarcasmul și observațiile amuzante pe care le face. Deși pe membrii regali îi vezi, de cele mai multe ori, sobri și respectând cu strictețe protocoalele, Prințesei Anne îi place să spargă monotonia. Chiar a declarat, la un moment dat: ”Când apar în public, oamenii au diverse așteptări de la mine. Să mă surprindă în ipostaze atipice, nu mi-e ușor”.

În decursul vieții sale, Prințesa Anne a avut parte de numeroase experiențe deosebite: A fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 1990, când avea 39 de ani. Datorită muncii sale ca președinte al asociației caritabile ”Salvați copiii”, Alteța Sa a fost nominalizată de Președintele Zambiei,  Kenneth Kaunda.

Un alt lucru mai puțin cunoscut este că Prințesa Anne a fost primul membru regal acuzat oficial de o infracțiune, după ce în 2002 câinele bull terrier al Alteței Sale a mușcat doi copii. Prințesa Anne și-a recunoscut vinovăția și a primit o amendă de 500 lire sterline.

Una dintre cele mai ocupate persoane din familia regală, Prințesa Anne este neobosită când vine vorba de îndatoririle regale, călcând astfel pe urmele mamei sale, care întotdeauna a pus Coroana pe primul loc.

Prințesa regală a bifat mai multe evenimente la care a participat în calitatea sa oficială decât tatăl său, Ducii de Cambridge și Prințul Harry la un loc. Anne avea în 2017 455 de apariții publice în Marea Britanie și 85 peste hotare.

Kate Middleton este membrul regal cu cele mai puține evenimente bifate și anume 63 în Marea Britanie și 42 în afara țării.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

caroline de monaco profimedia jpg
Regina Letizia la Madrid, Foto Profimedia (12) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
kate middleton profi jpg
cuplu regal profi jpg
camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg
Ce mesaj transmite Regina Margareta a Danemarcei, Profimedia (4) jpg
william și kate jpg