Prințesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta, a împlinit 72 de ani

16 august, 2022
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg

Prințesa Anne a împlinit venerabila vârstă de 72 de ani luni, pe 15 august.

Singura fiică a suveranei Marii Britanii a fost felicitată public de membrii familiei regale. Regina însăși și Ducii de Cambridge au postat gânduri bune pentru prințesă.

Prințesa Anne a împlinit 72 de ani (6) jpg

Elisabeta a II-a a publicat o imagine cu Anne de anul acesta râzând, de când Prințesa a participat la petrecerea anuală în grădina Palatului  Buckingham a asociației ”Niciodată uitați”. Mesajul public a fost: ”La mulți ani Prințesei Anne”.

Ducii de Cambridge au scris, la rândul lor, pe Twitter: ”Îi urăm Prințesei Anne un călduros ”La mulți ani”.”

Prințesa este cunoscută pentru umorul său și pentru sarcasmul și observațiile amuzante pe care le face. Deși pe membrii regali îi vezi, de cele mai multe ori, sobri și respectând cu strictețe protocoalele, Prințesei Anne îi place să spargă monotonia. Chiar a declarat, la un moment dat: ”Când apar în public, oamenii au diverse așteptări de la mine. Să mă surprindă în ipostaze atipice, nu mi-e ușor”.

În decursul vieții sale, Prințesa Anne a avut parte de numeroase experiențe deosebite: A fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 1990, când avea 39 de ani. Datorită muncii sale ca președinte al asociației caritabile ”Salvați copiii”, Alteța Sa a fost nominalizată de Președintele Zambiei,  Kenneth Kaunda.

Un alt lucru mai puțin cunoscut este că Prințesa Anne a fost primul membru regal acuzat oficial de o infracțiune, după ce în 2002 câinele bull terrier al Alteței Sale a mușcat doi copii. Prințesa Anne și-a recunoscut vinovăția și a primit o amendă de 500 lire sterline.

Una dintre cele mai ocupate persoane din familia regală, Prințesa Anne este neobosită când vine vorba de îndatoririle regale, călcând astfel pe urmele mamei sale, care întotdeauna a pus Coroana pe primul loc.

Prințesa regală a bifat mai multe evenimente la care a participat în calitatea sa oficială decât tatăl său, Ducii de Cambridge și Prințul Harry la un loc. Anne avea în 2017 455 de apariții publice în Marea Britanie și 85 peste hotare.

Kate Middleton este membrul regal cu cele mai puține evenimente bifate și anume 63 în Marea Britanie și 42 în afara țării.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg