Prințesa Charlene și copiii au făcut onorurile unei sărbători vechi de sute de ani la Monaco

27 ianuarie, 2023
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg

Prințesa Charlene a ieșit cu copiii săi în oraș, în timp ce Prințul Albert se luptă cu coronavirusul, a treia oară.

Ziua Sfintei Devota este sărbătoare națională în Principatul de Monaco. Iar sărbătoarea se întinde pe parcursul a două zile.

Din păcate, Prințul Albert de Monaco este izolat la domiciliu, întrucât a fost diagnosticat cu COVID-19 pentru a treia oară. Însă onorurile în cinstea Zilei Sfintei Devota nu au rămas neîndeplinite.

Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (6) jpg

Soția Prințului Albert, Prințesa Charlene a participat la celebrări, alături de gemenii lor în vârstă de 8 ani, Prințul Jaques și Prințesa Gabriella.

Joi a fost o zi importantă la Monaco, întrucât tot principatul a sărbătorit ajunul sărbătorii Sfintei Devota. Evenimentul este patronat de familia regală a Principatului de Monaco, iar anul acesta a avut loc o excepție, întrucât Albert de Monaco stă în izolare, după ce a ieșit iarăși pozitiv la testul COVID-19.

La ceremonie au participat soția acestuia, Prințesa Charlene, care a mai avut o bucurie săptămâna aceasta, de la care soțul său a lipsit: împlinirea a 45 de ani. Mai exact, pe 25 ianuarie.

Imaginile de la seara regală sunt spectaculoase. Prințesa Charlene, Prințesa Gabriella și Prințul Jacques asistă la un ritual străvechi de aprindere a unei bărci vechi de pescari.

Prințesa Charlene a fost foarte precaută și și-a supravegheat cu atenție gemenii în timp ce aceștia au ținut cu mândrie torțele care au aprins barca simbolică. Apoi, alături de toți oameni strânși la ceremonie, au privit focul purificator, în timp ce mămica și-a îmbrățișat grijulie copiii.

Atât Charlene, cât și gemenii s-au îmbrăcat gros pentru eveniment, că au stat mult în aer liber. Prințesa a avut o ținută gri, micuța Gabriella s-a îmbrăcat în roz pudrat, iar Prințul moștenitor Jaques a purtat haine închise la culoare, a fost un domn sobru la importantul eveniment. Fiul soților Albert și Charlene deja și-a depășit la înălțime sora și promite să devină un tânăr vânjos.

Aprinsul bărcii de pescari în ajunul sărbătorii este o tradiție la Monaco din 1874, întrucât Palatul monegasc își onorează astfel patroana spirituală, pe Sfânta Devota.

Legenda spune că era o creștină persecutată pentru credința sa și că a fost ucisă în timpul persecuției lui Diocletian în Corsica. Trupul trebuia să-i fie ars, dar l-au salvat alți creștini și a fost trimis cu o barcă de pescari în Africa, unde se spera că va primi o înmormântare creștinească. Barca a fost prinsă într-o furtună și mânată la Les Guamates, unde exista deja capela Sfântului Gheorghe.

27 ianuarie este sărbătoare națională și are loc o slujbă la Catedrala Sfintei Maria, unde participă, de obicei, și membrii familiei regale.

Anul acesta, Albert va lipsi de la ceremonii, din cauza infectării cu coronavirus.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg