Prințesa Charlene și Prințesa Caroline de Monaco: Rivalitatea tacită dintre cele două cumnate

20 ianuarie, 2024

Una este soția suveranului Principatului de Monaco, cealaltă e sora lui mai mare, văzută, odată, ca un fel de Primă Doamnă a statului. Puțini știu că aceste două prințese și cumnate au o relație tensionată.

Prințesa Caroline Prințul Albert și Prințesa Charlene foto GettyImages 1802727883 jpg

Da, în ciuda importanței la palatul princiar a celor două cumnate, Charlene și Caroline, umblă vorba că cele două femei nu se înțeleg prea bine. Dimpotrivă, între ele ar mocni o rivalitate veche și încă nestinsă.

Mulți se întreabă dacă, în cazul lui Charlene și-al lui Caroline, e vorba de personalități incompatibile, de un decalaj între generații sau, mai degrabă, de gelozie. Într-o primă fază, ai tendința să pui lipsa de apropiere dintre cele două femei pe seama diferenței lor de vârstă. Până la urmă, Charlene s-a născut în 1978 și Caroline în 1957. Cu toate acestea, rivalitatea în ceea ce privește statutul de cea mai importantă femeie din principat ar putea fi cheia.

nunta Prințului Albert și a Prințesei Charlene  foto   GettyImages jpg

Când Prințesa Charlene a devenit soția lui Albert, în 2011, Prințesa Caroline a intrat într-un con neașteptat de umbră, umbra unei femei mai tinere și mai interesante pentru public.

Nu numai că sud-africanca a preluat multe dintre îndatoririle regale al cumnatei, dar a și înlocuit-o pe aceasta în centrul atenției. Vorbind cu publicația Express despre această dinamică complicată, experta regală Brittani Barger a explicat: „Trebuie să vă amintiți că atunci când copiii Prințului Rainier și ai lui Grace Kelly erau mici, toți erau populari și urmați îndeaproape de presă”. Apoi, pe măsură ce au crescut, frumoasa Prințesă Caroline a continuat să fie cea mai bine cotată femeie din familia princiară și cea mai fotografiată, în același timp.

„Lui Albert i-a luat destul de mult timp să se așeze la casa lui, așa că poate Caroline s-a gândit că asta nu se va întâmpla niciodată și că ea va fi pentru totdeauna conducătoarea din umbră a principatului. Caroline a fost un fel de Primă Doamnă timp de mulți ani, până când Albert s-a căsătorit cu Charlene și nou-venita a început să primească toată gloria”, continuă Barger. Pierderea acestui sentiment de relevanță a fost dureroasă, așadar, pentru Caroline. 

Prințesa Caroline Andrea Casiraghi și Prințul Albert GettyImages 1342119269 jpg

Fiul Prințesei Caroline avea o șansă reală să fie pe tron

Dacă lucrurile dintre Prințesa Caroline și cumnata ei au început tensionat, probabil că dinamica lor a atins cote alarmante când Charlene și Prințul Albert al II-lea au devenit părinți de gemeni, pe 10 decembrie 2014, atunci când au venit pe lume Prinții Jacques și Gabriella. Motivul de sărbătoare pentru unii n-a făcut decât să-i complice și mai mult existența Carolinei: linia de succesiune la tron se schimba complet. Până în acel moment, Caroline era prima în linie, iar fiul ei, Andrea Casiraghi, al doilea, însă gemenii lui Albert i-au retrogradat complet. “Până când Albert s-a căsătorit cu Charlene și a avut gemeni, fiul lui Caroline avea o șansă reală să fie pe tron”, ne amintește experta regală Brittani Barger.

După ce a pierdut acest tren, se pare că Caroline s-a implicat din ce în ce mai mult în educația noului moștenitor, Prințul Jacques, și a surorii acestuia, Prințesa Gabriella. „Este hotărâtă să modeleze gemenii, în special pe Jacques, după ideea ei despre cum ar trebui să fie un mic prinț”, susține o sursă regală, subliniind că acest lucru s-a întâmplat mai ales atunci când Charlene a stat aproape un an în Africa de Sud, departe de palat. Această încercare nu i-a picat, însă, prea bine mamei ultra protectoare a gemenilor. „Charlene este exasperată să vadă cum Caroline încearcă să-și impună influența asupra gemenilor ei”, continuă sursa de la palat.

Departe de a fi cele mai bune prietene, cele două cumnate au încercat să-și îmbunătățească relația publică în ultimul an, cu eforturi vizibile de a apărea împreună la evenimentele oficiale, chiar și la o distanță fizică palpabilă și cu o interacțiune minimă. Realitatea este că sud-africancei nu i-a fost deloc ușor să se adapteze la viața de la palatul princiar. Când s-a căsătorit cu Prințul Albert al II-lea și s-a mutat la Monaco, Charlene s-a străduit să obțină acceptarea în societatea monegască, dar, mai ales, pe cea a familiei lui.

Și încă o mai face, 12 ani mai târziu...

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg