Prințesa Charlotte a făcut istorie la vârsta de 2 ani. Ce va moșteni de la Prințesa Anne?

30 ianuarie, 2023

Singura fiică a Prințului William și a lui Kate Middleton este a treia în ordinea de succesiune la tronul britanic, după tatăl său și fratele ei mai mare, Prințul George.

Charlotte

Și, după cum se pare, micuța prințesă în vârstă de șapte ani este acea membră a familiei regale britanice care a beneficiat de o schimbare fundamentală în cadrul succesiunii.

Așadar, Prințesa Charlotte a devenit prima membră de gen feminin care a beneficiat de schimbarea Legii succesiunii la coroană, din anul 2013. Acest lucru s-a întâmplat când fata avea vârsta de doi ani.

Actul prevedea că fetele născute în Familia Regală nu vor fi depășite în ordinea de succesiune la tron de către frații mai mici de genul masculin. Prințesa Charlotte a făcut istorie, așadar, după nașterea fratelui ei mai mic, Prințul Louis, în aprilie 2018, atunci când ea încă avea doi ani (a împlinit trei ani în luna mai 2018).

Legea s-a aplicat doar celor născuți după 28 octombrie 2011, așa că alte femei regale, cum ar fi Prințesa Anne sau Lady Louise Windsor, nu s-au putut bucura de acest privilegiu. Deoarece s-a născut înainte de intrarea în vigoare a Actului, Prințesa Anne, care a sărbătorit 72 de ani în august anul trecut, este mai jos pe linia succesiunii la tron decât Prințul Andrew și Prințul Edward, cei doi frați mai mici ai acesteia.

Singura fiică a regretatei Regine Elisabeta a II-a este, în prezent, pe locul 16 în succesiunea la tronul britanic.

Mai mult, Charlotte i-ar putea călca pe urme Prințesei Anne și ar putea primi titlul de Prințesă Regală, dar acest lucru nu se va întâmpla înainte ca tatăl ei, Prințul William, care este următorul în linia de succesiune, să devină rege.

Titlul de Prințesă Regală, deținut în prezent de Prințesa Anne, este acordat de obicei fiicei celei mai mari a monarhului Angliei.

„Este un titlu care rămâne pe viață, așa că Charlotte va trebui să aștepte până la moartea actualei Prințese Regale pentru a-l primi”, arată expertul regal Duncan Larcombe.

Prințesa Charlotte, care s-a născut în mai 2015, este singura fiică a Prințului William și a lui Kate Middleton și a doua lor născută, după Prințul George și înaintea lui Louis.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg