Prințesa Charlotte Casiraghi, despre copilăria în Provence, refugiul după moartea tatălui ei

13 iunie, 2024

Fiica Prințesei Caroline de Monaco a fost profund marcată de perioada petrecută în sudul Franței.

Charlotte Casiraghi la Balul Rozelor GettyImages 2108414818 jpg

Charlotte Casiraghi nu este o prințesă obișnuită. Frumoasă, elegantă, muză a mai multor branduri de lux... până aici totul „normal" (înțelegând prin normalitate, realitatea lumii regale), dar este pasionată și de filosofie, literatură și feminism, interese marcate de educația sa, dar și de o copilărie trăită departe de Palat.

Anii petrecuți la Saint-Rémy-de-Provence, satul din Provence în care mama sa, Prințesa Caroline de Monaco, s-a refugiat împreună cu cei trei copii ai săi după moartea tragică a soțului ei, Stefano Casiraghi, nu numai că i-a influențat viziunea asupra vieții, dar a fost și sămânța marii legături pe care o are cu Franța.

Charlotte Casiraghi nu uită că este prințesă monegască și că firul istoric care o leagă de Principat este indestructibil, dar consideră că a avut mare noroc că a putut crește în această regiune din sud-estul Franței, după cum explică în podcastul „Monaco Info”.

Când avea doar patru ani, a trecut de la a locui în vibrantul Monaco la un mic sat situat la doar 270 de kilometri de „Stâncă”, dar radical diferit de viața de Palat. În Franța, a urmat cursurile unei școli publice - un lucru care nu este cu totul neobișnuit în rândul membrilor Familiei Regale din unele țări europene, în special cele nordice, dar nici în cazul familiei Grimaldi. „Mi-a deschis ochii asupra lumii", a spus ea despre cât de multe a învățat din faptul că a fost în contact cu o mai mare „diversitate socială". Spune că a fost un mare noroc să fie în contact cu realități diferite și că faptul de a fi crescut „în acest spirit de libertate" este ceea ce i-a trezit dragostea pentru cărți.

O evaluare pozitivă a unei realități cu care Caroline de Monaco s-a confruntat în cel mai greu moment al vieții sale, când și-a pierdut soțul, Stefano Casirgahi, într-un accident fatal de barcă în 1990. Ea a vrut să se refugieze de presiunea mediatică și de ochii curioși ai lumii și să se reconstruiască de la zero într-un mediu radical diferit. Acolo, a învățat să fie din nou fericită, iar copiii ei au putut vedea viața dintr-o altă perspectivă.

Acum, Saint-Rémy-de-Provence nu este pentru Charlotte doar locul în care și-a petrecut o parte din copilărie, ci și locul în care s-a căsătorit cu cel de-al doilea soț al ei, cineastul Dimitri Rassam - de care tocmai s-a despărțit. 

Se întâmpla pe 3 iulie 2019, când nepoata Prințului Albert i-a spus „Da" partenerului și tatălui celui de-al doilea copil al ei, Balthazar, în cadrul unei ceremonii religioase, la câteva zile după căsătoria lor civilă din Monaco. Cinci ani mai târziu, povestea lor de dragoste s-a încheiat. Deși despărțirea nu a fost confirmată oficial, faptele vorbesc de la sine, căci Prințesa Charlotte Casiraghi și-a refăcut viața alături de scriitorul francez Nicolas Mathieu, cu care a fost fotografiată în mai multe rânduri la Paris. Cei doi împărtășesc pasiunea pentru lumea literaturii, domeniu în care el este foarte admirat datorită unor premii precum Premiul Goncourt.Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg