Prințesa Charlotte este protejată de un blestem regal. Singura fiică a Prințului William, pusă la adăpost
Un autor regal susține că Prințul și Prințesa de Wales se pregătesc să-și protejeze familia de orice provocări destabilizatoare, care ar putea apărea în viitor. Sunt informați și dornici să intervină!

Micuța și-a aniversat recent ziua de naștere. Pe 2 mai 2025 a împlinit 10 ani.
Prințul și Prințesa de Wales sunt „conștienți” de provocările „de rezervă” ce se află înaintea Prințesei Charlotte. Cei doi viitori monarhi vor să împiedice ca următorul capitol din viața copiilor lor să ia o întorsătură nefericită, ca-n cazul Prințului Harry.
Titulatura ”Rezervă” pare că a devenit un lucru înspăimântător la Palat, după ce Prințul Harry a răstălmăcit în fel și chip postura sa naturală de frate mai mic al moștenitorului la Tron.
Familia regală lucrează din greu pentru a-și pregăti cei mai tineri membri pentru următorul mare capitol din viața lor.
Prințesa Charlotte a făcut istorie când fratele ei mai mic, Prințul Louis, s-a născut în 2018, iar ea a devenit atunci prima moștenitoare de sex feminin care nu și-a pierdut locul în rândul succesiunii la tron, datorită introducerii Legii de succesiune a coroanei din 2013.
Dacă nu intra acest act în vigoare, înaintea sa, la ordinea succesiunii la tron, ar fi trecut mezinul Louis. Acest lucru s-a întâmplat anterior Prințesei Anne, după nașterea fraților săi, Prințul Andrew și Prințul Edward, în 1960 și, respectiv, 1964.
Prințesa Charlotte a intrat astfel în istorie în 2018, anul când s-a aplicat Legea Succesiunii Coroanei din 2013 (intrată în vigoare în 2015), potrivit căreia succesiunea la tronul britanic nu mai este influențată de gen, ci urmează ordinea nașterii.
Această lege a schimbat o regulă veche de secole, care favoriza bărbații: înainte, o soră mai mare era „sărită” la succesiune de orice frate mai mic. În cazul familiei regale britanice, legea s-a aplicat retroactiv pentru toți copiii născuți după 28 octombrie 2011. Astfel, când s-a născut Prințul Louis, Charlotte și-a păstrat poziția a patra în linia de succesiune, în fața fratelui ei.
Această schimbare a fost un pas semnificativ înspre egalitatea de gen în cadrul monarhiei britanice.
În urma afirmațiilor Prințului Harry din autobiografia sa ”Rezervă” despre provocările și complexitățile creșterii sub această titulatură, un autor regal a spus că acesta nu va fi cazul celui de-al doilea copil al lui William și Kate.
Robert Hardman a declarat pentru People Magazine: „Defuncta Regina Elisabeta a fost întotdeauna foarte conștientă de rolul extraordinar și copleșitor al rezervei.
„De aceea a fost foarte sensibilă la dramele surorii sale Margaret și la sentimentele lui Andrew și Harry. Ea a înțeles că a fi pe locul doi într-o familie cu instituție strict ierarhică are provocările sale.”
El a adăugat că „toată lumea este conștientă de asta”, inclusiv Prințul și Prințesa de Wales.
Hardman a adăugat: „Prințul William se pregătește să devină rege și se străduiește ca ai săi copii să reușească să privească succesiunea la tron ca pe ceva natural, simbolic, firesc”.
Practic, fără daune, traume și sentimentul de blestem pe care l-a invocat Prințul Harry, în mărturiile sale aproape dramatice.
Până la momentul de față, cât ne putem da seama, Charlotte pare o domnișoară foarte cerebrală, care, cel mai probabil, își va înțelege și asuma rolul cu eleganță.
Foto: GettyImages