Prinţesa Cristina face iar de râs Casa Regală spaniolă

11 ianuarie, 2016
12417610 10153798204014534 7286728824223852808 n jpeg

O nouă pată pe obrazul monarhiei spaniole: fosta Ducesă de Palma ar putea face 8 ani de închisoare!

În boxa acuzaţiilor.

Ast─âzi a ├«nceput, la un tribunal din Palma de Mallorca, judecarea dosarului de corup┼úie care a indignat ├«ntreaga Spanie ┼či care ├«i are drept principali inculpa┼úi pe Prin┼úesa Cristina a Spaniei ┼či pe so┼úul ei, fostul juc─âtor olimpic de handbal I├▒aki Urdangarin. Cazul vizeaz─â afacerile suspecte ale Institutului Noos, o organiza┼úia caritabil─â cu sediul ├«n Palma, pe care Urdangarin a prezidat-o ├«n perioada 2004-2006.

Acesta ┼či fostul s─âu partener de afaceri Diego Torres sunt suspecta┼úi c─â au sustras 6,2 milioane de euro din fondurile pl─âtite organiza┼úiei de dou─â Guverne regionale, care ar fi trebuit folosite ├«n organizarea unor evenimente, inclusiv sportive.

Urdangarin este acuzat c─â s-a folosit de leg─âturile sale cu Casa Regal─â pentru a asigura, ├«n absen┼úa unor licita┼úii, ├«ncheierea unor contracte care implic─â sume mari de bani ┼či pentru a deturna o parte din fonduri ├«n conturile firmei Aizoon, pe care a condus-o al─âturi de so┼úia sa ┼či care i-a asigurat un stil de via┼ú─â extravagant.

Inaki ┼či Cristina

Urdangarin ┼či Cristina sunt suspecta┼úi c─â s-au folosit de Aizoon pentru cheltuieli personale, inclusiv lucr─âri la re┼čedin┼úa cuplului din Barcelona, c─âl─âtorii ├«n Parcul Na┼úional sud-african Kruger, lec┼úii de dans ┼či c─âr┼úi Harry Potter, care au redus profitul impozabil al firmei, potrivit acuza┼úiilor depuse ├«n instan┼ú─â.

Cristina a fost acuzat─â de evaziune fiscal─â, iar so┼úul acesteia, de mai multe infrac┼úiuni grave cum ar fi delapidare, trafic de influen┼ú─â, falsificare de documente, sp─âlare de bani ┼či fraud─â fiscal─â.

Odat─â, o familie fericit─â.

Cristina (50), mamă a patru copii, este primul membru al familiei regale care se confruntă cu acuzaţii penale la tribunal, de când a fost reinstalată monarhia după moartea, în anul 1975, a dictatorului Francisco Franco. Dacă va fi condamnată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la opt ani, iar soţul ei, peste 19 ani de detenţie.

Din cauza acestui scandal, Regele Felipe al VI-lea i-a retas anul trecut surorii sale ┼či so┼úului acestuia titlurile de Duces─â ┼či Duce de Palma, pe care fostul Rege Juan Carlos le-a acordat celor doi ├«n momentul ├«n care s-au c─âs─âtorit, ├«n anul 1997.

Au r─âmas f─âr─â titlurile nobiliare.