Prinţesa Cristina face iar de râs Casa Regală spaniolă

11 ianuarie, 2016
12417610 10153798204014534 7286728824223852808 n jpeg

O nouă pată pe obrazul monarhiei spaniole: fosta Ducesă de Palma ar putea face 8 ani de închisoare!

În boxa acuzaţiilor.

Astăzi a început, la un tribunal din Palma de Mallorca, judecarea dosarului de corupţie care a indignat întreaga Spanie şi care îi are drept principali inculpaţi pe Prinţesa Cristina a Spaniei şi pe soţul ei, fostul jucător olimpic de handbal Iñaki Urdangarin. Cazul vizează afacerile suspecte ale Institutului Noos, o organizaţia caritabilă cu sediul în Palma, pe care Urdangarin a prezidat-o în perioada 2004-2006.

Acesta şi fostul său partener de afaceri Diego Torres sunt suspectaţi că au sustras 6,2 milioane de euro din fondurile plătite organizaţiei de două Guverne regionale, care ar fi trebuit folosite în organizarea unor evenimente, inclusiv sportive.

Urdangarin este acuzat că s-a folosit de legăturile sale cu Casa Regală pentru a asigura, în absenţa unor licitaţii, încheierea unor contracte care implică sume mari de bani şi pentru a deturna o parte din fonduri în conturile firmei Aizoon, pe care a condus-o alături de soţia sa şi care i-a asigurat un stil de viaţă extravagant.

Inaki şi Cristina

Urdangarin şi Cristina sunt suspectaţi că s-au folosit de Aizoon pentru cheltuieli personale, inclusiv lucrări la reşedinţa cuplului din Barcelona, călătorii în Parcul Naţional sud-african Kruger, lecţii de dans şi cărţi Harry Potter, care au redus profitul impozabil al firmei, potrivit acuzaţiilor depuse în instanţă.

Cristina a fost acuzată de evaziune fiscală, iar soţul acesteia, de mai multe infracţiuni grave cum ar fi delapidare, trafic de influenţă, falsificare de documente, spălare de bani şi fraudă fiscală.

Odată, o familie fericită.

Cristina (50), mamă a patru copii, este primul membru al familiei regale care se confruntă cu acuzaţii penale la tribunal, de când a fost reinstalată monarhia după moartea, în anul 1975, a dictatorului Francisco Franco. Dacă va fi condamnată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la opt ani, iar soţul ei, peste 19 ani de detenţie.

Din cauza acestui scandal, Regele Felipe al VI-lea i-a retas anul trecut surorii sale şi soţului acestuia titlurile de Ducesă şi Duce de Palma, pe care fostul Rege Juan Carlos le-a acordat celor doi în momentul în care s-au căsătorit, în anul 1997.

Au rămas fără titlurile nobiliare.Recente pe Ok! Magazine

Sussex și copiii la Montecito, Profimedia (2) jpg
Cele mai frumoase rochii de mireasă  Grace Kelly jpeg
Kate Middleton GettyImages 1493150601 jpg
Jazmin Grimaldi   profimedia 0780030888 jpg
regin camilla (5) jpg
Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg
confidenta regina camilla (1) jpg
Printul Andrew   profimedia 0662819474 jpg
Printul George, Getty (1) jpg
louis si regele charles (4) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
William și Harry, Getty (1) jpg
Sofia și Letizia GettyImages 1493182926 jpg
Charlene și Albert, Marele Premiu F1 Monaco, 2023, Getty (4) jpg
regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg