Prințesa de Wales tocmai și-a lansat un nou cont de Instagram. Urmăritorii cresc de la o zi la alta

1 februarie, 2023

Kate Middleton se implică intens în proiectele sale de suflet. Tocmai de aceea, Prințesa de Wales a lansat un nou cont de Instagram, pentru o inițiativă importantă, aflată sub patronajul Casei Regale britanice.

Kate Middleton cu pălărie jpg

În online, Kate Middleton comunică acum prin două conturi de Instagram. Primul este contul comun pe care îl împarte cu soțul său, Prințul William. Este vorba despre contul ”Prințul și Prințesa de Wales.”

Cel mai recent lansat este ”Copilărie timpurie”, al proiectului Fundația Regală pentru educație timpurie.

Kate Middleton pune un mare accent pe importanța educației și pe modul în care copilul se dezvoltă încă din primii ani.

Campania ”Noi ne formăm” beneficiază deja de materiale video, explicative. Centrul a fost realizat în iunie 2021, iar marți superba Prințesă de Wales a dezvăluit detalii legate de campania ”Noi ne formăm”, care și-a propus să aducă în atenția tuturor oamenilor importanța primilor cinci ani din viața unui copil. Kate Middleton este o mamă exemplară pentru cei trei copii ai săi pe care îi are cu Prințul moștenitor William. Cei doi au participat luni la un eveniment special BAFTA, iar marți, Prințesa a vizitat Leeds și a marcat lansarea campanie de conștientizare.

Aici, Kate Middleton a vorbit public despre copilăria timpurie, educația timpurie și ce important este acest proiect în desfășurare. De aceea, s-a lansat și contul de Instagram @earlychildhood, unde au fost postat și imagini din culise cu Prințesa de Wales, dar și înregistrarea mesajului său puternic.

Copilăria timpurie reprezintă cea mai importantă perioadă din viaţa copilului, întrucât este marcată de momente cruciale pentru succesul său de mai târziu, la şcoală şi în viaţă. Intervenţia adultului asupra copilului în această perioadă este fundamentală. Educaţia timpurie vizează intervalul de timp cuprins între naştere și primul an de școală.

Educaţia timpurie se realizează în atât în mediul familial, cât şi în cadrul serviciilor specializate, precum creşa sau grădiniţa.

Cercetările din ultimii 30 de ani au evidenţiat corelaţii semnifcative între mediu şi dezvoltarea intelectuală, între învăţarea timpurie şi învăţarea care are loc în alte etape ale vieţii. Astfel, copiii crescuţi într-un mediu stimulativ au o dezvoltare intelectuală accelerată în comparaţie cu cei crescuţi într-un mediu restrictiv. Se impune astfel organizarea de către practicieni a unor intervenţii cu caracter formativ pentru a valorifca această receptivitate.

Educaţia timpurie este o necesitate în contextul social actual, deoarece perioada cuprinsă între naştere şi școală este cea în care copiii au o dezvoltare rapidă. Dacă procesul de dezvoltare este neglijat, mai târziu, compensarea acestor pierderi este difcilă şi costisitoare. Investiţia în copii la vârste cât mai fragede conduce, pe termen lung, la dezvoltarea socială a acestora şi la realizarea susţinută a drepturilor copiilor. Dacă la nivelul educaţiei timpurii sunt depistate şi remediate deficienţele de învăţare şi psiho- comportamentale ale copiilor, deci înainte de integrarea copilului în învăţământul primar – benefciile recunoscute se referă la: performanţele şcolare superioare, diminuarea ratei eşecului şcolar şi a abandonului.

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg