Prințesa Diana aproape că a anulat nunta cu Prințul Charles! Cine a convins-o să se răzgândească

5 februarie, 2024

Tatăl Prințesei Diana, Earl Spencer, a convins-o pe aceasta să nu anuleze nunta cu Regele Charles, pe atunci prinț, potrivit afirmațiilor unui biograf regal într-o nouă carte.

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)

Un fragment din noua carte a lui Ingrid Seward, „My Mother And I”, publicat de Daily Mail, susține că, "cu o lună înainte de a se căsători cu moștenitorul tronului", Prințesa Diana a participat la cea de-a 21-a aniversare a Prințului Andrew la castelul Windsor și spera să danseze cu logodnicul ei, prințul Charles.

În timp ce Elton John cânta la petrecere, actualul rege Charles "și-a petrecut întreaga seară lucrând cu conștiinciozitate în sală și asigurându-se că vorbește cu cât mai mulți oameni", a scris Seward. "Diana era disperată. Logodnicul ei fusese plecat în America pentru cea mai mare parte a săptămânii precedente, dar era clar că nu avea nicio dorință de a dansa cu ea", a continuat fragmentul.

"Simțindu-se epuizată emoțional, ea s-a aruncat să danseze frenetic cu un bărbat după altul - și în cele din urmă doar dansând singură". 

Petrecerea de 21 de ani a Prințului Andrew a avut loc în iunie 1981 și, potrivit Business Insider, Elton John a descris-o în cartea sa de memorii "Me" din 2019 ca fiind "cea mai liniștită petrecere din lume", explicând că nimeni nu a vrut să o jignească pe Regina Elisabeta, care era prezentă.

Potrivit autoarei Ingrid Seward, la un moment dat, în timpul serii, lacheul Mark Simpson a observat-o pe Prințesa Diana "părând epuizată și pierdută în gândurile ei, dar încă se mișca în ritm lent pe o melodie pe care o avea în cap". Fragmentul susține apoi că Prințesa Diana s-a îndreptat spre casa tatălui ei din Northamptonshire la ora 5:30 dimineața după petrecere, simțindu-se "distrusă, agitată, furioasă și nu avea nicio intenție de a se mai întoarce vreodată".

„În ceea ce o privea pe Prințesa Diana, nunta regală fusese anulată". "Dar când i-a explicat decizia ei tatălui ei, contele Spencer, acesta a fost îngrozit", a continuat autorul. "După ce a calmat-o, el i-a atras atenția că ar fi fost un act de mare lipsă de curtoazie să rupă logodna cu viitorul rege atât de aproape de nuntă." "Și, oricum, nu era ceea ce-și dorise ea dintotdeauna? Își amintea însă că el îi spunea că ar trebui să se căsătorească doar cu un bărbat pe care îl iubește - și răspunsul ei ferm: "Asta este ceea ce voi face"? Diana nu a fost imediat convinsă", a adăugat Seward.

În extrasul din "My Mother And I", publicat de Daily Mail, Ingrid Seward continuă să afirme că, în cele din urmă, după "rafale de lacrimi și perioade de indecizie", Prințesa Diana "i-a permis tatălui ei să o convingă". "Nu putea nega că încă își dorea să fie Prințesa de Wales. Și, la 19 ani, era suficient de tânără încă să creadă în finaluri fericite, în ciuda a ceea ce îi spusese instinctul în acea noapte teribilă", a scris Seward.

Cartea „My Mother And I” spune povestea Regelui Charles și a mamei sale, regretata Regină Elisabeta, și va fi lansată pe 15 februarie în Marea Britanie.  

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg