Prințesa Diana cerea să fie fotografiată! „Era felul ei de-a spune «Sunt liberă!»”

31 august, 2022

Au trecut 25 de ani de la acea fatidică zi de 31 august 1997, în care Mercedesul în care se afla Prințesa Diana se făcea zob într-un tunel din Paris, după o cursă nebună pentru a scăpa de paparazzi. 

diana profimedia 0618941353 jpg

La acea vreme, o lume întreagă a plâns-o pe Lady Di, dar ea nu era singura aflată în mașină în acea noapte, în afară de șofer și de garda ei de corp. Iubitul prințesei din perioada post-divorț, Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed Al-Fayed, a murit și el pe loc.

Toți au dat vina, atunci, pe presa nemiloasă și pe paparazzii care-o vânau, la propriu, pe cea mai fotografiată femeie din lume. Prințesa Diana fusese ținta fotografilor și cu o lună înainte de moartea sa, când ea și Dodi Fayed se aflau în vacanță la vila familiei Al-Fayed din Saint Tropez.

Prințesa a fost fotografiată atunci sărind în apă de pe iaht, plimbându-se de-a lungul plajei și distrându-se pe jetski cu fiii ei, Prințul William și Prințul Harry. Dar Daniel Angeli, un fotograf care se afla atunci în St. Tropez, susține azi că prințesa nu se ascundea de paparazzi, dimpotrivă, „părea că cere să fie fotografiată”.

diana profimedia 0329743688 jpg

Angeli a declarat pentru documentarul Channel 4 „Investigating Diana: Death in Paris” că „Diana nu se ascundea atunci. Părea că vrea ca oamenii să știe ce face. Eram pe stânca de vizavi de ponton și am văzut-o salutându-i pe fotografii britanici și dându-le Bună dimineața! Ne-a oferit totul pe tavă. Purta un costum de baie cu imprimeu leopard și făcea schi nautic cu copiii ei. Parcă ar fi cerut să fie fotografiată. Am simțit că era felul ei de a spune: Sunt liberă!”.

diana profimedia 0618941470 jpg

În anii următori, speculațiile și teoriile conspirației legate de dispariția Dianei și a lui Dodi Fayed au ținut primele pagini ale ziarelor, iar unul dintre promotorii unei astfel de teorii este chiar tatăl îndurerat al lui Dodi, Mohamed, acum în vârstă de 93 de ani. Conform acestuia, fiul său cel mare și Diana au fost uciși pentru a fi împiedicați să se căsătorească. Motivul? Dodi era musulman.

Așadar, susține fostul proprietar al lanțului Harrods, însuși Prințul Philip ar fi orchestrat o lovitură, folosindu-se de gărzile de corp ale Dianei (bodyguardul aflat în mașină, Trevor Rees-Jones, a supraviețuit). Întrebarea mult mai pertinentă este dacă a existat o relație reală între Prințesa Diana și Dodi Fayed, una suficient de serioasă pentru a merita discuții despre căsătorie. 

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg
Regele Charles al III lea   GettyImages 1211550012 jpg
Regina Mathilde in Africa de Sud jpg
Charles Getty jpg
Guillaume si Stephanie de Luxembourg, cu fiul lor, Charles   pagina oficiala jpg
Prințesele cu forme jpg
Nunta Lady Amelia  jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg