Prinţesa Diana, în amintirea lui William şi Harry. „I-a adorat pur şi simplu pe cei doi!“

21 septembrie, 2016
5 lady diana will harry gettyimages 79732254 jpg jpeg

Ca mamă, Diana era opusul mult mai scorţosului ei soţ, Charles. Până la urmă, cei din familia regală n-au prea cunoscut sensul cuvântului afecţiune, nu de puţin ori Regina Elisabeta fiind criticată din cauza răcelii cu care-şi trata cei patru copii. Crescut fără multă căldură maternă, Charles părea că este, la rândul lui, un tată mai degrabă distant pentru William şi Harry. Diana nu era aşa, iar fotografiile şi imaginile video cu această prinţesă şi mamă stau dovadă. Prinţesa de Wales îşi îmbrăţişa cu foc copiii atunci când revenea dintr-o călătorie, îi săruta şi-i răsfăţa în public, dar şi în particular.

1987. Diana, alături de fiii săi şi de soţul de care deja se îndepărtase

Pentru ceea ce se întâmpla în culise depun mărturie foşti angajaţi de la Palat, precum Darren McGrady, chef-ul regal care a gătit pentru Diana şi copiii ei timp de patru ani. „I-a adorat pur şi simplu pe cei doi. Dacă ar mai trăi, ar fi foarte încântată de ceea ce au ajuns băieţii ei, în special de Harry şi de munca lui în cadrul organizaţiilor caritabile. Harry este fiul mamei lui, o poţi vedea în felul atât de natural în care se poartă cu copiii.“

La rândul lui, Harry a mărturisit că nu are prea multe amintiri din copilărie legate de mama lui. Prinţul de 32 de ani avea doar 12 atunci când Prinţesa Diana a murit în accidentul de maşină de la Paris, iar astăzi, amintirile lui împreună cu ea încep să se şteargă.

[caption id="attachment_391371" align="alignnone" width="640"] Diana, William si Harry, în vremurile bune[/caption]

image

„Când a murit, s-a format un vid imens nu doar în ceea ce ne privea pe noi, dar şi în cazul unui număr mare de oameni din întreaga lume. Dacă reuşesc să umplu măcar o foarte mică parte din acest gol, atunci sunt mulţumit. Voi încerca, tot restul vieţii, să umplu pe cât posibil acel vid. Şi aşa va face şi William“, spune Harry.

„Sper ca ea să privească spre noi, cu lacrimi în ochi, fiind incredibil de mândră de ceea ce am reuşit să facem. Sunt sigur că şi-ar dori cu ardoare să am şi eu copii, astfel încât să fie din nou bunică. Sper ca tot ceea ce facem în privat şi în viaţa publică să o încânte. Cred că faptul că îţi pierzi mama la o vârstă atât de fragedă ajunge să îţi modeleze viaţa considerabil“, mai spune Harry.

Harry şi William în 1989, în uniformă şcolară

Fratele lui mai mare, William (34), nu vorbeşte foarte mult despre acest aspect dureros din viaţa lui, pierderea mamei. În 1997, William era un adolescent de 15 ani, o vârstă critică pentru un copil. Şi o nevoie cu atât mai mare de afecţiune şi îndrumare maternă.

Diana ar fi mândră de familia pe care o are astăzi William

Într-un interviu recent, Ducele de Cambridge, la rândul lui tatăl a doi copii, a mărturisit că tocmai regina cea impasibilă i-a venit în ajutor în acele momente, devenind o influenţă feminină puternică pentru el.

„După ce mi-am pierdut mama la o vârstă atât de fragedă, a fost foarte important pentru mine să am pe cineva precum Regina, care să mă îndrume şi care a fost acolo pentru mine şi mi-a înţeles cele mai complexe dureri, lucruri cu care te confrunţi când pierzi pe cineva iubit“, a mărturisit William.

Poate că aceste cuvinte nu-s destul de puternice sau de emoţionante şi poate că lumea se aşteaptă ca un fiu care şi-a iubit atât de mult mama să aibă un discurs mai înduioşător. William este genul care se exprimă cel mai bine prin fapte. După moartea mamei sale, şi-a promis să ducă misiunea acesteia mai departe, devenind, în 2005, patronul organizaţiei Centrepoint, care sprijină tinerii fără casă. Mai mult, pentru a simţi pe pielea lui prin ce trec aceşti oameni, prinţul a mers până acolo şi a dormit pe străzile Londrei, într-o zi din decembrie 2009, în cele mai vitrege condiţii de vreme.

Un experiment care vorbeşte cel mai bine despre compasiunea lui William, pe care n-o putea moşteni decât de la cea care a fost Prinţesa Inimilor.

Citeşte mai multe despre destinul tragic al Prinţesei Diana în noul număr al revistei OK!, acum la chioşcuri!Recente pe Ok! Magazine

meghan81 jpg
regalii profimedia jpg
caroline de monaco profimedia jpg
Regina Letizia la Madrid, Foto Profimedia (12) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
kate middleton profi jpg
cuplu regal profi jpg
camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg