Prințesa Elisabeta, apariție senzațională la Harvard! Ce va studia moștenitoarea tronului belgian

19 septembrie, 2024

Prințesa Elisabeta nu și-a finalizat încă studiile, întrucât urmează și un master la Universitatea Harvard, în Politici Publice.

Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg

Moștenitoarea tronului Belgiei în vârstă acum de 22 de ani va fi și masterandă.

Prințesa Elisabeta a Belgiei face masterul la Harvard, Instagram (1) (1) jpg

Vestea despre intențiile lui Elisabeth a apărut pe 8 mai, chiar înaintea absolvirii Universității Oxford, unde a terminat cu dublă specializare, istorie și politică.

Miercuri, tânăra Elisabeta și-a început studiile de master la prestigiosul institut american și pentru a marca această ocazie Palatul Belgian a distribuit imagini actualizate.

Prințesa Elisabeta a Belgiei, pe numele său complet Élisabeth Thérèse Marie Hélène, este fiica cea mare a regelui Filip al Belgiei și a reginei Mathilde. La 21 iulie 2013, după abdicarea bunicului ei, regele Albert al II-lea, și urcarea pe tron a tatălui ei, Elisabeta a devenit moștenitoare a tronului Belgiei. Are trei frați mai mici: Prințul Gabriel, Prințul Emmanuel și Prințesa Eléonore.

Prințesei nu i-au fost alese întâmplător cele trei prenume sonore: Elisabeta în onoarea stră-străbunicii Elisabeta de Bavaria. Marie, prin tradiția regalității catolice, în onoarea Fecioarei Maria. Hélène în onoarea mătușii materne și a nașei de botez, contesa Hélène d'Udekem d'Acoz.

Cu zece ani înaintea nașterii sale s-a modificat legea succesiunii la tronul Belgiei, abolindu-se primogenitura agnatică (Legea Salică) în favoarea primogeniturii absolute (potrivit căreia întâiul născut este întotdeauna moștenitor, indiferent de sex). Astfel, Prințesa Elisabeta este în prezent prima persoană în ordinea succesiunii la tronul Belgiei, fiind urmată de frații ei mai mici, prințul Gabriel și prințul Emmanuel, și de sora ei mai mică, prințesa Eléonore.

După ce tatăl ei a devenit regele Belgiei în 2013, Prințesa Elisabeta a devenit prințesă moștenitoare, primind titlul de Ducesă de Brabant.

Tânăra este foarte concentrată pe studiile sale, spre deosebire de alți regali europeni care-și iau inclusiv și câte un an sabatic.

Ea deja la 22 de ani începe masterul, spre mândria părinților, a Palatului belgian și a poporului său.

Harvard este o unitate de învățământ populară printre regali. Regele Frederik al Danemarcei a studiat acolo timp de un an, la fel ca împărăteasa Masako a Japoniei, care a absolvit cu o diplomă de licență în economie.

Foto: GettyImages & Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg, Regina Mathilde, Printesa Sophie de Liechtenstein si Elke Budenbender  Marea Curte Ducala (3) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Profimedia (3) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg