Prinţesa Haya a Iordaniei, apariţie rară după scandalosul divorţ de Emirul Dubaiului

24 aprilie, 2024

Sora Regelui Abdullah al Iordaniei s-a alăturat Ducesei de York în susținerea cauzei Fundației Maiden Factor pentru fetele aflate în situații vulnerabile.

Prinţesa Haya a Iordaniei şi copiii săi s-au refugiat în Marea Britanie. FOTO: Instagram
Prinţesa Haya a Iordaniei şi copiii săi s-au refugiat în Marea Britanie. FOTO: Instagram

În ultimii doi ani și jumătate, de când a fost soluționat divorțul său furtunos de Emirul Dubaiului și s-a stabilit definitiv la Londra, Prinţesa Haya de Iordaniei a dispărut, practic, din viața publică. Ea a fost protejată de Familia Regală britanică, cu care a legat o prietenie apropiată, şi a făcut tot posibilul ca cei doi copii ai săi să aibă parte de-o atmosferă liniştită şi să fie feriţi de ameninţările formulate de fostul ei soţ. Iată de ce reapariţia ei în prim-plan e una notabilă.

Prezența ei weekendul trecut în orașul portuar Southampton, din sudul Angliei, nu a trecut neobservată. Haya de Iordania a reapărut fericită și zâmbitoare alături de copiii ei, prinții Jalila și Zayed, în vârstă de 16, respectiv 12 ani. O imagine foarte semnificativă în care putem vedea cum au crescut cei doi copii, de ultima dată de când au apărut în public.

Sora Regelui Abdullah al Iordaniei a fost văzută în compania lui Sarah Ferguson pentru a susține cauza Fundației Maiden Factor, dedicată sprijinirii fetelor aflate în situații vulnerabile din întreaga lume. Însăși Ducesa de York a fost cea care a distribuit pe profilul său de socializare fotografii de la întâlnire, în care prinţesa hașemită, în vârstă de 49 de ani, și fosta soție a Prințului Andrew se îmbrățișează afectuos.

"Maiden Factor și echipa sa feminină au încheiat marți, 16, ultima lor traversare, parcurgând 28.674 de mile marine și petrecând 154 de zile pe mare în cursa Ocean Globe", a informat fosta noră a Reginei Elisabeta a II-a. "Astăzi am putut sărbători împreună cu Prințesa Haya a Iordaniei la un eveniment organizat de MDL Marinas și South Coast & Green Tech Boat Show", a adăugat ea despre evenimentul care a fost organizat acolo.

Fundația Maiden Factor strânge fonduri pentru a le permite fetelor născute în sărăcie să aibă acces la sistemele de educație, dându-le posibilitatea, în timpul adolescenței, să își atingă potențialul maxim. Turneul lor pe mare la bordul propriei nave exclusiv feminine le-a dus din nou în jurul lumii pentru a vizita școli din țări din Marea Britanie până în Senegal.

La rândul său, fiica regretatului Rege Hussein al Iordaniei nu a vrut să rateze acest eveniment, deoarece are o legătură de familie veche cu această inițiativă de solidaritate. În 1989, tatăl ei a contribuit la finanțarea achiziționării vasului cu vele pe care fundația avea să-l folosească ulterior, timp de peste trei decenii. O călătorie în care a reușit, de asemenea, să le insufle valori esențiale celor doi copii ai săi, cu care a fugit din țara sa în Marea Britanie în primăvara anului 2019. Ea a obținut custodia deplină a acestora la sfârșitul anului 2021, grație înțelegerii de un milion de dolari pe care a obținut-o după o luptă juridică dificilă cu fostul ei soţ, Şeicul Mohamed Bin Rashid, Emirul Dubaiului.

FOTO: Instagram, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg