Prinţesa japoneză care a renunţat la titlu, din iubire, îşi amână nunta. Probleme în paradis?

7 februarie, 2018
5 printese japoneze gettyimages 460110523 jpg jpeg

Vă amintiţi de simpatica nepoată a Împăratului Akihito al Japoniei, care a renunţat la titlul ei regal, din dragoste pentru un băiat fără sânge albastru, care a cerut-o în căsătorie?

Prinţesa Mako a Japoniei îşi va pierde titlul regal

Ei bine, Prinţesa Mako, în vârstă de 26 de ani, trebuia să se căsătorească în luna noiembria a acestui an cu iubitul ei din colegiu, Kei, angajat la o firmă de avocatură. Pentru asta, tânăra prinţesă accepta să îşi piardă statutul ei imperial: legea japoneză susţine că femeile din familia imperială renunţă la privilegiile apartenenţei la o astfel de familie dacă se căsătoresc cu un om fără sânge albastru. Nu şi bărbaţii din familia imperială, însă.

Prinţesa Mako şi logodnicul ei, Kei

Cu toate acestea, nunta care trebuia să se întâmple anul acesta a fost amânată până în 2020. Motivul dat publicităţii: lipsa timpului necesar pentru a face pregătirile necesare evenimentului.

Într-un comunicat al casei imperiale japoneze, prinţesa Mako declară următoarele: "Am ajuns la concluzia că nu avem destul timp pentru a face toate pregătirile necesare numeroaselor evenimente legate de nunta noastră din această toamnă."

Prinţesa Mako, foto mijloc, în 2014

Prinţesa Mako a mai declarat că ea şi logodnicul ei vor să se gândească mai mult la mariajul lor şi au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti pentru viaţa lor împreună, ca soţ şi soţie.

De ce în 2020 şi nu în 2019? Ei bine, Japonia va trece anul viitor printr-un eveniment de mare însemnătate; abdicarea Împăratului Akihito, în vârstă de 84 de ani, şi încoronarea prinţului moştenitor Naruhito, iar asta nu mai lasă loc pregătirilor pentru o nuntă, fie ea una a unei prinţese fără titlu.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg