Prințesa japoneză care a renunțat la titlu, din iubire, își amână nunta. Probleme în paradis?

Citeste tot despre:

, ,

Vă amintiți de simpatica nepoată a Împăratului Akihito al Japoniei, care a renunțat la titlul ei regal, din dragoste pentru un băiat fără sânge albastru, care a cerut-o în căsătorie?

Prințesa Mako a Japoniei își va pierde titlul regal

Ei bine, Prințesa Mako, în vârstă de 26 de ani, trebuia să se căsătorească în luna noiembria a acestui an cu iubitul ei din colegiu, Kei, angajat la o firmă de avocatură. Pentru asta, tânăra prințesă accepta să își piardă statutul ei imperial: legea japoneză susține că femeile din familia imperială renunță la privilegiile apartenenței la o astfel de familie dacă se căsătoresc cu un om fără sânge albastru. Nu și bărbații din familia imperială, însă.

Prințesa Mako și logodnicul ei, Kei

Cu toate acestea, nunta care trebuia să se întâmple anul acesta a fost amânată până în 2020. Motivul dat publicității: lipsa timpului necesar pentru a face pregătirile necesare evenimentului.

Într-un comunicat al casei imperiale japoneze, prințesa Mako declară următoarele: „Am ajuns la concluzia că nu avem destul timp pentru a face toate pregătirile necesare numeroaselor evenimente legate de nunta noastră din această toamnă.”

Prințesa Mako, foto mijloc, în 2014

Prințesa Mako a mai declarat că ea și logodnicul ei vor să se gândească mai mult la mariajul lor și au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti pentru viața lor împreună, ca soț și soție.

De ce în 2020 și nu în 2019? Ei bine, Japonia va trece anul viitor printr-un eveniment de mare însemnătate; abdicarea Împăratului Akihito, în vârstă de 84 de ani, și încoronarea prințului moștenitor Naruhito, iar asta nu mai lasă loc pregătirilor pentru o nuntă, fie ea una a unei prințese fără titlu.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA