Prințesa Leonor nu va merge pe urmele părinților săi, regii Spaniei. Ce decizie a luat?

11 iunie, 2024

Moștenitoarea tronului spaniol a luat o decizie prin care se disociază complet de tatăl și de mama sa, Regele Felipe și Regina Letizia.

Prințesa Leonor și tatăl său, Regele Felipe al Spaniei. FOTO: Casa Majestății Sale
Prințesa Leonor și tatăl său, Regele Felipe al Spaniei. FOTO: Casa Majestății Sale

Ca toți tinerii de vârsta ei, și Prințesa Leonor așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, dar totodată este și momentul marilor decizii. 

În luna iunie, mulți elevi susțin examenele de admitere la universitate, examene care marchează viitorul academic al multor studenți. În această perioadă, ei trebuie să decidă, de asemenea, ce curs de licență vor studia, un lucru pe care mulți îl au clar, iar alții au îndoieli. Prințesa Leonor (18) pare că a decis deja ce drum profesional va apuca în viață - și e unul care ne arată clar că nu va călca pe urmele părinților săi.

Dacă moștenitoarea coroanei spaniole ar fi urmat cursul obișnuit al evenimentelor în astfel de chestiuni, ar fi trebuit să își aleagă o carieră anul trecut, deoarece atunci și-a încheiat studiile de bacalaureat internațional la internatul din Țara Galilor unde se află în prezent sora sa, Infanta Sofia (17). Cu toate acestea, în cadrul unui plan de studii conceput special pentru ea, fiica Regelui Felipe al VI-lea (56) își încheie primul an la Academia Militară Generală din Zaragoza, înainte de a se îndrepta spre Marina și, în cele din urmă, spre Forțele Aeriene.

Pe cale să încheie primul și singurul an de armată, Prințesa de Asturia mai are în față încă doi ani grei de pregătire militară pentru a avea cunoștințe mai mult decât suficiente în toate domeniile care să o pregătească pentru viitorul său rol de șef de stat. Cu toate acestea, se obișnuiește ca ea să își completeze pregătirea academică cu o diplomă universitară, lucru pe care tatăl ei l-a făcut cu ani în urmă.

Ceea ce e inedit este că Prințesa Leonor a decis să studieze în viitor ingineria, distanțându-se astfel de deciziile părinților săi. Fiica Reginei Letizia (51) a avut întotdeauna o predilecție specială pentru știință. Cu toate acestea, nimeni nu ar fi putut prezice că studiile ei vor fi în această direcție. 

FOTO: Casa Majestății Sale, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg
Prințesa Beatrice, Foto Getty (1) jpg
kate middleton (4) jpg
Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar   GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg
regele frederik al danemarcei si gemenii lui foto instagram jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (8) jpg
Prințul George profimedia 0881962444 jpg
Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg