Prințesa Leonor și Infanta Sofia: ce nu știai despre “perlele” palatului spaniol

22 august, 2022

Parcă mai ieri le vedem în brațele părinților Felipe și Letizia ai Spaniei, acele fetițe cu păr bălai ce păreau gemene, deși le desparte mai bine de un an.

Astăzi, sunt aceste adolescente elegante care reprezintă Coroana spaniolă la evenimente protocolare și o fac cu un farmec unic, un amestec de prospețime tipică generației lor și etichetă datorată originii. Încă de mici, așadar, Prințesa Leonor și Infanta Sofia mergeau mână în mână și arătau aproape identic. În primele lor apariții alături de Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia, surorile obișnuiau să împartă aceleași haine, să poarte aceleași culori și să aibă aceeași coafură cu împletitură, ca atâtea fete de vârsta lor. Era atât de greu să le deosebești atunci!

Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (1) jpg

Pe măsură ce-au crescut, surorile au arătat că personalitățile și pozițiile lor instituționale sunt diferite.

Cei care le cunosc pe fiicele regelui au spus în nenumărate rânduri că Prințesa Leonor (16) este mai timidă, în timp ce Infanta Sofia (15) este mai curioasă și mai extrovertită. În plus, condiția de moștenitoare a tronului Spaniei o face pe sora mai mare să simtă mai multă presiune în aparițiile ei publice. În următorii ani, cea care poartă titlul de Prințesă de Asturia își va asuma din ce în ce mai mult rolul de moștenitoare, iar asta presupune și o personalitate care trebuie să fie mai evidentă. O personalitate care a fost remarcată, de altfel, cel mai bine în luna aprilie, la o conferință despre securitatea cibernetică de la Madrid, acolo unde Leonor a participat singură și a fost mai încrezătoare în ea decât în ​​alte ocazii.

În curios de multele apariții oficiale ale adolescentelor regale, de anul acesta, fiicele lui Felipe au arătat clar că stilurile lor sunt diferite și că vremurile în care păreau gemene au rămas cu mult în urmă. Datorită poziției sale “secundare” în succesiunea la tron, Infanta Sofia are mai multă libertate în a adopta un stil mai fresh decât sora ei. Aceasta, în calitatea ei de moștenitoare a tronului, trebuie să fie ceva mai formală. Se prefigurează, oare, o nouă pereche Regina Elisabeta - Prințesa Margaret, de data aceasta la Casa Spaniolă? O soră cuminte, care respectă protocolul, și una rebelă, care să-i dea bătăi de cap Regelui Felipe? Tot ce se poate. Revenind la diferențele dintre Leonor și Sofia, acestea sunt mai vizibile și în ceea ce privește fizionomiile celor două surori. Sofia este mai înaltă și mai suplă decât sora ei cea mare, moștenind înălțimea de la chipeșul ei tată. De cealaltă parte, Leonor cea blondă și cu ochi albaștri are fizionomia de păpușă care amintește de superba sa mamă, Letizia.

Pe lângă transformările fizice de rigoare care au loc odată cu vârsta, cele două surori au atras atenția media, anul acesta, și cu un amănunt ce ține de estetică.

Și asta după doi ani de pandemie în care purtarea continuă a măștilor ne-a împiedicat să le admirăm chipurile. Dacă mezina Sofia a afișat un aparat dentar pe care a început să-l poarte recent, sora ei mai mare a lăsat la vedere o dantură departe de a fi perfectă. Nu trebuie să fii un specialist pentru a-ți da seama că lui Leonor îi lipsesc caninii superiori, iar dinții ei, în general, au un aspect neregulat. Contactată de publicația El Espanol, specialistul ortodont Eugenia Cervantes a opinat în felul următor: „Prințesa prezintă niște absențe dentare, în special la canini, iar ca specialist mi-am permis două scenarii pentru acest lucru. Primul este că acești dinți sunt reținuți în os și Leonor trebuie să urmeze un tratament ortodontic-estetic pentru a-i plasa în poziția potrivită. Este un tratament oarecum complex, care depinde foarte mult de poziția caninilor”. Deși această ipoteză este cea mai probabilă, potrivit medicului stomatolog citat, Leonor ar putea avea și o afecțiune numită agenezie dentară.

leonor profimedia 0704812273 jpg

Este vorba despre absența sau creșterea incompletă a unuia sau a mai multor dinți. “Este cam ciudat, dar este un scenariu posibil. În imaginile vechi se vedea că avea canini de lapte, deci poate că cei permanenți nu s-au format sau n-au ieșit niciodată.” Oricare ar fi ipoteza corectă, conform experților citați de presa spaniolă, acest lucru nu este ceva normal, pentru că la vârsta de 16 ani majoritatea oamenilor au dantura deja completă. Acest mic defect (care cu siguranță va fi corectat) nu-i știrbește cu nimic din farmec frumoasei Leonor, o prințesă pe care, încet-încet, Casa Regală Spaniolă începe s-o împingă în prim-plan, în timp ce mezina Sofia își acceptă poziția ceva mai discretă. Fără gelozii, sperăm…

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

familia regală britanică sursa  GettyImages jpg
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett (1) (1) jpg
Prințul William și Prințesa Kate, Getty (1) jpg
regina letizia rochie (1) jpg
Kate Middleton William facultate profimedia 0221704226 jpg
Prințul Harry  Profimedia jpg
Prințesa Diana si casa parinteasca  GettyImages jpg
Printesa Anne, pe platourile de filmare ITV ale serialului Coronation Street  ITV (6) jpg
Printesa Kako a Japoniei  profimedia 0763131873 jpg
Lady Kitty colaj jpg
prințul Harry și Meghan Markle sursa  Profimedia jpg
Regele Charles si Regina Camilla  GettyImages 960252960 jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, 21 martie 2023, Getty (3) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria Binder in luna de miere in Thailanda jpg
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023 FOTO Profimedia
Muna Hussein profimedia 0328276439 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (1) jpg
Will și Charles (1) jpg