Prințesa Lilibet Diana Mountbatten-Windsor împlinește astăzi 3 ani. Cum o sărbătoresc Harry și Meghan

4 iunie, 2024

Mezina Ducilor de Sussex mai bifează un anișor astăzi. Roșcățica fiică a Prințului Harry și a lui Meghan Markle va fi sărbătorită în SUA, nicidecum alături de rudele regale britanice.

Lilibet Diana Mountbatten Windsor, Profimedia (1) jpg

O singură dată Lilibet Diana Mountbatten-Windsor a pășit pe tărâm britanic, locul unde regalul său tată s-a născut. Micuța a avut ocazia istorică de a petrece timp cu regretata sa străbunică, Regina Elisabeta a II-a. Căci Ducii de Sussex au participat în 2022 la celebrarea Jubileului de Platină al suveranei. Câteva luni mai târziu, aceasta a decedat.

Din păcate, spre deosebire de alți copii regali, sunt foarte puține imagini cu Prințesa de Sussex Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Harry și Meghan nu obișnuiesc să distribuie prea des imagini cu copiii lor.

Fetița s-a născut pe 4 iunie 2021 în America. 

Prințul Harry și Meghan s-au asigurat că că prințul Archie, acum în vârstă de patru ani, și Lilibet, care împlinește trei ani marți, cresc ca cetățeni americani în orașul lor natal Montecito, California.

La fel ca și părinții lor, Archie și Lilibet vor putea să-și creeze propriile oportunități de carieră mai târziu în viață, indiferent dacă vor alege să-și petreacă viața în mod public sau privat. Deocamdată Ducii de Sussex pun mult accent pe discreție și exact așa își sărbătoresc mereu copii, în cadre intime.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor s-a născut la Santa Barbara Cottage Hospital din Santa Barbara, California, pe 4 iunie 2021, la 11:40. Nașterea ei, împreună cu numele ei, au fost anunțate două zile mai târziu. Ea este numită după străbunica ei paternă, Regina Elisabeta a II-a, care a fost alintată „Lilibet” de către familia ei, și bunica ei paternă, Diana, Prințesa de Wales.

Porecla ei este „Lili”. Este al doilea copil al ducelui și ducesei de Sussex și are un frate mai mare, Archie. Lilibet este un membru al familiei regale britanice și are ascendență de rasă mixtă, având descendență maternă africană și europeană. Ea are dublă cetățenie, atât a Statelor Unite, cât și a Regatului Unit.

După ascensiunea la tron a bunicului Charles, Lilibet a devenit îndreptățită să folosească titlul de „prințesă” și stilul „alteță regală”, întrucât tatăl său este mezinul monarhului britanic, în conformitate cu scrisorile patente emise de regele George al V-lea în 1917.

Cu toate acestea, sursele au raportat că nu era clar dacă ea va folosi acel titlu, menționând că nu toți membrii familiei regale care sunt eligibili pentru un titlu aleg să folosească unul.

În urma anunțului oficial din 8 martie 2023 a unui purtător de cuvânt al părinților lui Lilibet, care a confirmat și botezul ei cu câteva zile mai devreme, atunci a fost prima ocazie când părinții ei i-au folosit în mod public titlul de „prințesă”, anunțul făcând referire la ea drept „Prințesa Lilibet Diana”.

Ulterior, site-ul oficial al familiei regale a fost actualizat cu titlurile regale ale nepoților Regelui Charles.

Mezina Prințului Harry este a șaptea în ordinea succesiunii la tronul britanic, după William, George, Charlotte, Louis, tatăl Harry și fratele Archie.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul George profimedia 0881962444 jpg
Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg
Natasha Archer, asistenta personală a Prințesei de Wales, Getty (1) jpg
Regina Mary în alb, GettyImages jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (3) jpg
FotoJet Wales jpg
Prințul William, Kate Middleton și copiii  foto   Profimedia jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881837144 jpg
Kate Middleton, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Charles la Trooping the colour 2024, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (7) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Prințesa Diana la Trooping the Colour 1981 profimedia 0695599602 jpg