Prințesa Margaret, sora Elisabetei, a murit acum 21 de ani. Cum a încălcat tradiția și dincolo de mormânt

9 februarie, 2023

Pe 9 februarie 2002, în urmă cu exact 21 de ani, trecea în neființă singura rudă directă a Reginei Elisabeta, sora ei mai mică, Prințesa Margaret. Aceasta avea doar 71 de ani, o viață scurtă pentru atât de longeviva familie regală britanică.

the queen margaret t jpeg

Înmormântarea ei din 15 februarie a fost oficiată la o dată emoționantă atât pentru Regina Elisabeta a II-a, cât și pentru Regina Mamă, și anume la exact la 50 de ani după cea a tatălui Margaretei, Regele George. Rebela prințesă a fost foarte apropiată de tatăl ei, care murise când Margaret avea doar 23 de ani.

Rebela Prinţesă Margaret   recomandare TV jpeg

Prințesa care a lăsat în urmă doi copii, pe Lordul David Linley și pe Lady Sarah Chatto, a fost incinerată printr-o ceremonie al cărei cost a fost de doar 280 de lire sterline. Incinerarea nu este ceva obișnuit în familia regală britanică, a patra fiică a Reginei Victoria, Prințesa Louise, fiind ultimul regal care a fost incinerat, înaintea lui Margaret, în decembrie 1939.

Ei bine, ultima dorință a surorii reginei a fost de a deveni primul membru al familiei regale incinerat în mai bine de 60 de ani - o ultimă abatere de la tradiție pentru o prințesă care a dus tot timpul o existență rebelă.

Pe de altă parte, unele voci susțin că motivul acestei alegeri este unul mult mai simplu și emoționant: Prințesa Margaret a dorit să fie înmormântată alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, și, în cele din urmă, de mama ei, care a murit o lună mai târziu, pe 30 martie 2002.

Margaret a avut o legătură strânsă cu tatăl ei, decedat prematur din cauza cancerului pulmonar. Cu toate acestea, spațiul era prea limitat în cripta regală din Capela Sfântul George pentru ca Margareta să fie îngropată în mod convențional, așa că aceasta a ales incinerarea.

În plus, acesteia nu i-a plăcut alternativa, și anume locul de înmormântare de pe domeniul Frogmore – unde sunt îngropați Regina Victoria și Regele Edward al VIII-lea.

Margaret a murit pe 9 februarie 2002, după ce a suferit un al treilea și decisiv accident vascular cerebral și după ce a trăit intens, așa cum puține fiice de rege au mai făcut-o până la ea și chiar după aceea...

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg