Prințesa Margaret, sora Elisabetei, a murit acum 21 de ani. Cum a încălcat tradiția și dincolo de mormânt

9 februarie, 2023

Pe 9 februarie 2002, în urmă cu exact 21 de ani, trecea în neființă singura rudă directă a Reginei Elisabeta, sora ei mai mică, Prințesa Margaret. Aceasta avea doar 71 de ani, o viață scurtă pentru atât de longeviva familie regală britanică.

the queen margaret t jpeg

Înmormântarea ei din 15 februarie a fost oficiată la o dată emoționantă atât pentru Regina Elisabeta a II-a, cât și pentru Regina Mamă, și anume la exact la 50 de ani după cea a tatălui Margaretei, Regele George. Rebela prințesă a fost foarte apropiată de tatăl ei, care murise când Margaret avea doar 23 de ani.

Rebela Prinţesă Margaret   recomandare TV jpeg

Prințesa care a lăsat în urmă doi copii, pe Lordul David Linley și pe Lady Sarah Chatto, a fost incinerată printr-o ceremonie al cărei cost a fost de doar 280 de lire sterline. Incinerarea nu este ceva obișnuit în familia regală britanică, a patra fiică a Reginei Victoria, Prințesa Louise, fiind ultimul regal care a fost incinerat, înaintea lui Margaret, în decembrie 1939.

Ei bine, ultima dorință a surorii reginei a fost de a deveni primul membru al familiei regale incinerat în mai bine de 60 de ani - o ultimă abatere de la tradiție pentru o prințesă care a dus tot timpul o existență rebelă.

Pe de altă parte, unele voci susțin că motivul acestei alegeri este unul mult mai simplu și emoționant: Prințesa Margaret a dorit să fie înmormântată alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, și, în cele din urmă, de mama ei, care a murit o lună mai târziu, pe 30 martie 2002.

Margaret a avut o legătură strânsă cu tatăl ei, decedat prematur din cauza cancerului pulmonar. Cu toate acestea, spațiul era prea limitat în cripta regală din Capela Sfântul George pentru ca Margareta să fie îngropată în mod convențional, așa că aceasta a ales incinerarea.

În plus, acesteia nu i-a plăcut alternativa, și anume locul de înmormântare de pe domeniul Frogmore – unde sunt îngropați Regina Victoria și Regele Edward al VIII-lea.

Margaret a murit pe 9 februarie 2002, după ce a suferit un al treilea și decisiv accident vascular cerebral și după ce a trăit intens, așa cum puține fiice de rege au mai făcut-o până la ea și chiar după aceea...

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg