Prințesa Mary a părăsit Danemarca fără Prințul moștenitor Frederik. Încotro a plecat?

6 decembrie, 2023

Superba viitoare regină daneză s-a născut în Hobart, Tasmania.

Letizia și Mary în Danemarca, Foto Getty (1) jpg

Este una dintre cele mai frumoase și rafinate prințese ale Europei. Mulți o alintă cu apelativul Kate Middleton a Scandinaviei, întrucât seamănă mult cu rafinata prințesă de Wales.

Mary arată senzațional la 51 de ani. La fiecare ieșire publică, dovedește că este și foarte elegantă și rafinată, iar silueta îi permite să se afișeze cu orice fel de croieli. Prințesa moștenitoare nu ezită să poarte pantaloni, dar nici fuste sau rochii veritabile de prințesă.

Potrivit presei daneze, în prag de Crăciun și după ce a împodobit bradul acasă în Danemarca, alături de familie, Mary s-a îndreptat înspre Australia natală.

Nu a plecat singură din țară, ci este însoțită de cei mai mici dintre copiii săi, gemenii în vârstă de 12 ani, Prințul Vincent și Prințesa Josephine.

Revista daneză Billed Bladet relatează că purtătoarea de cuvânt regală Lene Balleby, de la Palat, a confirmat planurile de călătorie ale lui Mary de a-și vizita familia și că mai târziu i se vor alătura soțul ei, Prințul Moștenitor Frederik, și fiica lor în vârstă de 16 ani, Prințesa Isabella.

Copilul cel mai mare al cuplului, Prințul Christian, care a împlinit 18 ani în octombrie, va rămâne în Danemarca în scopuri educaționale. Viitorul rege Christian este în ultimul an la Liceul Ordrup.

Mary este cea mai mică dintre cei patru copii născuți din părinți scoțieni – John Donaldson și Henrietta. Mama, din păcate, a murit în 1997.

Prințesa are două surori mai mari, Jane și Patricia, și un frate mai mare, John. Tatăl ei s-a recăsătorit în 2001 cu romanciera de origine britanică Susan Moody, scrie publicația Hello!.

Mary l-a întâlnit pe prințul danez Frederik la pub-ul Slip Inn, în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2000 de la Sydney.

Prințesa, care lucra în publicitate la acea vreme, nu știa că bărbatul cu care vorbise era un membru marcant al familiei regale daneze, viitorul rege!

"Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna. Nu știam că este prințul Danemarcei. O jumătate de oră mai târziu, cineva a venit la mine și mi-a spus: „Știi cine este acest bărbat"?, a dezvăluit Mary într-un interviu din 2005 despre întâlnirea cu Frederik.

Foto: Getty Images și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg