Prințesa Mette-Marit împlinește 51 de ani. Ce dramă i-a schimbat complet viața?

19 august, 2024

Viitoarea Regină Consoartă a Norvegiei își sărbătorește azi ziua de naștere. Din păcate, însă, soția Prințului Haakon se confruntă cu multe probleme, dintre care una foarte gravă ce ține de sănătate.

Prințesa Mette Marit în 2024. FOTO: Casa Regală norvegiană
Prințesa Mette Marit în 2024. FOTO: Casa Regală norvegiană

Azi, e petrecere în Familia Regală norvegiană, care o celebrează pe nora Regelui Harald. Prințesa Mette-Marit împlinește 51 de ani, însă mai multe supărări îi umbresc, din păcate, aniversarea.

Pe lângă problemele cu legea ale fiului său cel mare, Marius Borg Høiby, care a fost arestat sub acuzația de vătămare corporală săvârșită asupra unei femei într-un apartament din Oslo, Prințesa Mette-Marit a avut un an foarte complicat, cu provocări pe sănătate pe care nu le-a făcut publice. Încă din luna septembrie a lui 2023, îngrijorările legate de starea Prințesei au apărut. Atunci, Mette-Marit, în vârstă de 50 de ani, a intrat în „concediu medical” timp de două săptămâni, Curtea norvegiană confirmând că toate angajamentele ei regale au fost anulate în acea perioadă. Nu s-a precizat niciodată de ce Prințesa moștenitoare a avut nevoie de timp departe de lumina reflectoarelor regale.

Nora Regelui Harald al Norvegiei suferă de o afecțiune care a ținut-o departe de îndatoririle regale. Tocmai acesta a fost și motivul speculat, când s-a scris că actualul monarh octogenar cu mari probleme de sănătate nu va abdica, după modelul danez, întrucât cuplul moștenitor mai are încă de rezolvat aceste provocări pe sănătate ale Prințesei Mette-Marit.

Problemele viitoarei regine au început deja de câțiva ani. În octombrie 2018, palatul norvegian a confirmat că Prințesa Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică, o boală care apare atunci când țesutul pulmonar este deteriorat și cicatrizat.

Din cauza stării sale de sănătate, Prinţesa Mette-Marit a fost nevoită să își restrângă îndatoririle regale. În 2019, ea a declarat pentru postul de televiziune NRK: "Obosesc mai repede decât înainte, așa că astăzi trebuie să am mai multă grijă de mine."

Fibroza pulmonară se manifestă prin dificultăți la respirație! Afecțiunea este rară în general la persoanele care nu au împlinit 50 de ani și este frecventă la persoanele de peste 70 de ani. Simptomele includ oboseală, tuse uscată persistentă și dificultăți de respirație.

FOTO: Casa Regală norvegiană



Recente pe Ok! Magazine

Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg