Prințesa Olga Romanoff, verișoara rebelă din Rusia: odată, a fost văzută ca posibilă soție a lui Charles

15 septembrie, 2023

Poartă jeanși și foarte rar rochii, are gura slobodă și-a fost luată în vizor de presa de altădată ca posibilă candidată la inima Regelui Charles.

Olga Romanoff profimedia 0604335352 (3) jpg

În vârstă de 73 de ani, Prinţesa Olga Romanoff este strănepoata Ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei, a cărei bunică şi soră a țarului, Marea Ducesă Xenia Alexandrovna, a reușit să se salveze din calea masacrului bolșevic, fugind din Rusia cu o barcă trimisă de Regele George al V-lea. Tatăl Olgăi a fost nepotul de soră al țarului, Prințul Andrei de Rusia, iar mama, englezoaica Nadine Sylvia Ada McDougall, a doua soție a prințului.

Amintirea tragediei prin care a trecut familia sa a determinat-o pe Olga Andreevna să folosească versiunea în limba engleză a numelui ei de familie, preferând Romanoff în locul formei feminine rusești, Romanova.

Este interesant de știut că această prințesă rusă a fost luată în considerare ca posibilă mireasă pentru Prinţul Charles, lucru dezvăluit chiar de către femeia care duce acum o viață simplă în Anglia, dar căreia îi place să dea din casă pentru mass-media. Prințesa Olga a spus că a fost „îngrozită” când a citit un articol în presa britanică, în care era descrisă drept o potențială parteneră de viață pentru vărul ei de gradul trei, în anul 1967.

"Aveam un titlu, eram străină, aveam origine bună. Probabil că eram dezirabilă și pentru că aveam 17 ani, iar virginitatea era o calitate. Iar eu eram atât de virgină! Dar așa au scris și despre alte prințese străine, toate prințesele acelei epoci erau privite ca posibile mirese pentru bietul Charles. Mama a dat informația presei și eu nu am știut nimic despre asta până când a fost publicată”.

Din păcate (sau din fericire) pentru această prințesă, în peisaj a apărut, foarte rapid, o fată şi mai tânără şi deopotrivă virgină, Diana Spencer, cea care avea să devină, într-un final, soţia viitorului rege al Angliei.

La rândul ei, această verişoară de-a treia a lui Charles s-a căsătorit cu un membru al nobilimii irlandeze, pe numele lui Thomas Mathew, de care a divorţat în anul 1989, după ce i-a născut patru copii. Maternitatea nu a fost lipsită de tragedii pentru Prințesa Olga, căci al patrulea copil al ei, Thomas, s-a născut cu o malformație cardiacă și a murit la vârsta de 18 luni, în 1989.

În ciuda moștenirii ei aristocratice, prințesa are o atitudine simplă și a declarat chiar ea că nu este potrivită pentru viața regală. Olga a spus, cât se poate de plastic, c-ar fi preferat, mai degrabă, „să strângă rahatul cu lopata decât să fie fermecătoare cu străinii și îmbrăcată la patru ace în fiecare zi”.

Olga Romanoff profimedia 0604335352 (1) jpg

Deși astăzi a primit această etichetă de „verișoară rebelă” a regelui, datorită felului ei de-a fi sincer și direct, Olga a spus că acest apelativ nu i se aplică cu adevărat, deoarece nu a consumat niciodată alcool sau droguri, nu a avut aventuri și nici nu s-a abătut de la convenții când era mai tânără.

Astăzi, Olga locuiește singură în casa din secolul al XIII-lea a familiei sale, Provender House, în Kent. Conacul a fost cumpărat de către bunica ei în 1921 și este încărcat cu portrete ale unor rude ilustre din Rusia. Prințesa Olga nu are personal și își face singură treburile gospodărești, printre care și îngrijirea grădinii de circa 4.000 de metri pătrați. Confruntată cu probleme financiare, Olga a pus la închiriat pe Airbnb o căsuță cu două dormitoare de pe proprietate, pentru prețul de 100 de lire sterline pe noapte.

Ea a recunoscut că trebuie să facă curățenie după oaspeții ei, să spele vasele și să schimbe cearșafurile, lucruri pe care a jurat că nu le va face niciodată, însă nevoia schimbă orice om. Chiar și o prințesă de sânge...

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Emmanuel Macron profimedia 0806969675 jpg
Regina Camilla si Brigitte Macron au jucat ping pong   profimedia 0807215524 jpg
Regele Charles în Senatul Franței, Getty jpg
Kate Middleton la baza militară aeriană regală Yeovilton, Profimedia (2) jpg
Prințesa Leonor a Spaniei în armată, Getty (1) jpg
Sarah Ferguson la New York, Profimedia jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron, Getty (1) jpg
Camilla și Charles întâmpinați la aeroport de soții Macron, Getty (6) jpg
Charles si Camilla, invitati la dineul oferit de Brigitte Macron si Emmanuel Macron la Versaiiles   profimedia 0806926577 jpg
Regele Charles la Versalilles  foto   GettyImages jpg
Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (4) jpg
Printesa Alexia, debut la Ziua Printilor   casa regala (3) jpg
Regina Elisabeta a II a  GettyImages jpg
Kate Middleton, 19 septembrie 2023, Getty (4) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
Prințesa Beatrice Sienna profimedia 0773565104 jpg