Prințesa repudiată Mako a Japoniei are șansa să-și revadă sora, după doi ani, în America

19 octombrie, 2023

Și la curtea niponă sunt discuții intense despre „fugara” Mako, prințesa care a ales să se căsătorească cu „un om de rând” și să trăiască în Statele Unite.

Fosta Prințesă Mako a Japoniei. FOTO: Getty Images
Fosta Prințesă Mako a Japoniei. FOTO: Getty Images

Prințesa Mako e marea dezamăgire a Familiei Imperiale a Japoniei. Căci, deși ar fi trebuit să respecte tradiția seculară și să se supună regulilor Casei Nipone, ca fiică mai mare a Prințului Moștenitor Fumihito și a Prințesei Kiko, aceasta a „trădat” normele și a „evadat” din familie, creându-și o viață nouă dincolo de Ocean.

Și, întrucât legea din Japonia cere ca o prințesă „să părăsească familia imperială în cazul căsătoriei cu un om de rând", Prințesa Mako a renunțat la titlurile sale regale pentru a se căsători cu Kei Komuro, iubitul ei din facultate. în toamna lui 2021. Iar acum trăiește la New York și-și câștigă traiul ca asistent al curatorilor de la Metropolitan Museum of Art, în cadrul colecției de artă asiatică a muzeului.

Mai mult, Mako Komuro, cum se numește civil după ce a fost repudiată, a refuzat o plată de 1,3 milioane de dolari din partea guvernului japonez, care este în mod tradițional plătită femeilor regale care își pierd statutul regal atunci când se căsătoresc, semn că ruptura ei de Familia Imperială este definitivă.

Asta face ca, de doi ani de zile, Mako să nu-și fi văzut nici sora, pe mai tânăra Prințesă Kako, pe care părinții o pregătesc să preia rolul de reprezentare a Curții Imperiale. Și, cum pe agenda surorii ei mai mici e trecută o vizită de stat în Peru, care celebrează 150 de ani de relații diplomatice, cele două prințese japoneze plănuiesc să se revadă în America, la Houston.

Prințesa Kako se va afla în Peru timp de 10 zile, începând cu 1 noiembrie, și vrea să profite la maximum de fereastra pe care o are în timpul escalei din Statele Unite, pentru a vorbi cu sora ei, Mako, pentru prima oară din 2021 încoace.

Și Prințesa Kako se simte incomodată ca membră a Familiei Imperiale

La rândul ei, nici Prințesa Kako nu se înțelege prea bine cu părinții săi, cerând să locuiască singură într-o anexă a reședinței recent renovate a Prințului Hisahito de Akishino. Presa niponă a speculat subiectul și se crede că întâlnirea cu Mako e nespus de importantă pentru ea, mai ales că Prințesa Kako a fost mereu văzută ca o persoană stingheră, copleșită de regulile casei și cu tendințe depresive.

O sursă apropiată familiei Akishino, care cunoaște situația din interior dezvăluie: „Cu siguranță, există suficient timp pentru călătoria spre Houston și ar fi posibil ca ele să se întâlnească la un hotel de-acolo. Cu toate acestea, nu cred că se vor mai întâlni înainte de vizita din Peru. Nu putem face să apară vreo situație prin care să se întâlnească cu ea înainte de îndatoririle sale oficiale și, în orice caz, nu putem face ca acest lucru să interfereze cu munca ei. Kako este o persoană serioasă, deci cred că se va gândi bine la ce are de făcut.”

Deci, mai degrabă, cele două surori ar avea șansa să se revadă pe drumul de întoarce acasă al Prințesei Kako, după ce își va îndeplini îndatoririle oficiale.

Despre ce vor vorbi? „Probabil vor discuta în detaliu despre viața de cuplu a lui Mako. Cu siguranță, Mako îi va spune probabil lui Kako cât de minunat și de eliberator este să părăsească Familia Imperială și să trăiască în străinătate, unde mulți oameni nu le cunosc. Se spune că și Kako se simte incomodată ca membră a Familiei Imperiale și că va împlini 29 de ani în decembrie. Probabil că se gândește la căsătorie, așa că eu cred că va fi foarte interesată de ceea ce are de spus Mako, iar această reuniune îi va întări încă o dată hotărârea de a "scăpa de Familia Imperială"”.

Sfatul surorii și prietenei sale apropiate, Mako, va influența cu siguranță foarte mult sentimentele lui Kako. Oare "Planul Houston" se va împlini cu adevărat?

FOTO: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Margrethe a II a la Chateau de Cayx 5   Casa Regala jpg
Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg
Nicolae al României și familia (1) jpg
charlene monaco beatrice borromeo profimedia 0864842794 jpg
Regina Letizia a Spaniei alături de Regina Rania a Iordaniei, Profimedia (6) jpg
Carole Michael Pippa James Middleton GettyImages 1144555676 jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (6) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la incoronarea lui Charles jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (3) jpg
Kate și William, Getty (8) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Citatele inspirationale ale reginei Elisabeta  Ce a spus despre printesa Diana, foto Pinterest  jpg
Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Regina Maxima și Prințesele Amalia, Alexia și Ariane  Profimedia (2) jpg
Carole Middleton, Michael Middleton la Incoronare   GettyImages 1252743671 jpg