Prințesa repudiată Mako a Japoniei are șansa să-și revadă sora, după doi ani, în America

19 octombrie, 2023

Și la curtea niponă sunt discuții intense despre „fugara” Mako, prințesa care a ales să se căsătorească cu „un om de rând” și să trăiască în Statele Unite.

Fosta Prințesă Mako a Japoniei. FOTO: Getty Images
Fosta Prințesă Mako a Japoniei. FOTO: Getty Images

Prințesa Mako e marea dezamăgire a Familiei Imperiale a Japoniei. Căci, deși ar fi trebuit să respecte tradiția seculară și să se supună regulilor Casei Nipone, ca fiică mai mare a Prințului Moștenitor Fumihito și a Prințesei Kiko, aceasta a „trădat” normele și a „evadat” din familie, creându-și o viață nouă dincolo de Ocean.

Și, întrucât legea din Japonia cere ca o prințesă „să părăsească familia imperială în cazul căsătoriei cu un om de rând", Prințesa Mako a renunțat la titlurile sale regale pentru a se căsători cu Kei Komuro, iubitul ei din facultate. în toamna lui 2021. Iar acum trăiește la New York și-și câștigă traiul ca asistent al curatorilor de la Metropolitan Museum of Art, în cadrul colecției de artă asiatică a muzeului.

Mai mult, Mako Komuro, cum se numește civil după ce a fost repudiată, a refuzat o plată de 1,3 milioane de dolari din partea guvernului japonez, care este în mod tradițional plătită femeilor regale care își pierd statutul regal atunci când se căsătoresc, semn că ruptura ei de Familia Imperială este definitivă.

Asta face ca, de doi ani de zile, Mako să nu-și fi văzut nici sora, pe mai tânăra Prințesă Kako, pe care părinții o pregătesc să preia rolul de reprezentare a Curții Imperiale. Și, cum pe agenda surorii ei mai mici e trecută o vizită de stat în Peru, care celebrează 150 de ani de relații diplomatice, cele două prințese japoneze plănuiesc să se revadă în America, la Houston.

Prințesa Kako se va afla în Peru timp de 10 zile, începând cu 1 noiembrie, și vrea să profite la maximum de fereastra pe care o are în timpul escalei din Statele Unite, pentru a vorbi cu sora ei, Mako, pentru prima oară din 2021 încoace.

Și Prințesa Kako se simte incomodată ca membră a Familiei Imperiale

La rândul ei, nici Prințesa Kako nu se înțelege prea bine cu părinții săi, cerând să locuiască singură într-o anexă a reședinței recent renovate a Prințului Hisahito de Akishino. Presa niponă a speculat subiectul și se crede că întâlnirea cu Mako e nespus de importantă pentru ea, mai ales că Prințesa Kako a fost mereu văzută ca o persoană stingheră, copleșită de regulile casei și cu tendințe depresive.

O sursă apropiată familiei Akishino, care cunoaște situația din interior dezvăluie: „Cu siguranță, există suficient timp pentru călătoria spre Houston și ar fi posibil ca ele să se întâlnească la un hotel de-acolo. Cu toate acestea, nu cred că se vor mai întâlni înainte de vizita din Peru. Nu putem face să apară vreo situație prin care să se întâlnească cu ea înainte de îndatoririle sale oficiale și, în orice caz, nu putem face ca acest lucru să interfereze cu munca ei. Kako este o persoană serioasă, deci cred că se va gândi bine la ce are de făcut.”

Deci, mai degrabă, cele două surori ar avea șansa să se revadă pe drumul de întoarce acasă al Prințesei Kako, după ce își va îndeplini îndatoririle oficiale.

Despre ce vor vorbi? „Probabil vor discuta în detaliu despre viața de cuplu a lui Mako. Cu siguranță, Mako îi va spune probabil lui Kako cât de minunat și de eliberator este să părăsească Familia Imperială și să trăiască în străinătate, unde mulți oameni nu le cunosc. Se spune că și Kako se simte incomodată ca membră a Familiei Imperiale și că va împlini 29 de ani în decembrie. Probabil că se gândește la căsătorie, așa că eu cred că va fi foarte interesată de ceea ce are de spus Mako, iar această reuniune îi va întări încă o dată hotărârea de a "scăpa de Familia Imperială"”.

Sfatul surorii și prietenei sale apropiate, Mako, va influența cu siguranță foarte mult sentimentele lui Kako. Oare "Planul Houston" se va împlini cu adevărat?

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg