Prințesele de azi fac Armata! Și moștenitoarea tronului norvegian s-a înrolat

18 ianuarie, 2024

Prințesa moștenitoare Ingrid Alexandra a Norvegiei și-a început pregătirea militară și a fost fotografiată alături de colegii ei la primele manevre.

A început anul în uniformă militară. FOTO: Kongehuset, Profimedia
A început anul în uniformă militară. FOTO: Kongehuset, Profimedia

După ce și-a încheiat studiile la liceul Elvebakken în iunie 2023, fiica Prințului Haakon și a Prințesei Mette-Marit a început să lucreze din toamnă, timp de trei luni, la Școala Uranienborg, în calitate de asistent școlar și lucrător în domeniul mediului. Însă, odată cu debutul lui 2024, Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei trebuie să urmeze același drum care le-a fost predestinat și omoloagelor sale din celelalte case regale europene, prințesele Leonor a Spaniei și Elisabeta a Belgiei, și să urmeze un stagiu militar obligatoriu, care durează un an.

Tânăra moștenitoare, în vârstă de 19 ani, s-a alăturat joia trecută Batalionului de geniu al Brigăzii de Nord, a cărui bază de operațiuni se află în tabăra Skjold din Indre Troms. Pe parcursul celor 12 luni de recrutare, Prințesa Ingrid va fi parte a unui grup de 300 de noi soldați care își încep și ei aventura odată cu ea.

Într-o serie de fotografii publicate pe rețelele de socializare, Ingrid Alexandra poate fi văzută efectuând primele sale manevre militare și asamblând și dezasamblând o armă, ignorând astfel arestarea americanului înarmat, care plănuia un atentat asupra Casei Regale și visa să se căsătorească cu ea - probabil cu forța.

Prințesa Ingrid Alexandra, ca viitoare șefă a Forțelor Armate norvegiene, servește într-o tabără militară cu aproximativ 800 de soldați și circa 200 de angajați civili. Tabăra Skjold este formată din batalionul de geniu al armatei și din infanteriștii din batalionul 2. Moștenitoarea va fi tratată la fel ca toți ceilalți soldați, așa cum este tratată Prințesa Leonor a Spaniei la Academia Generală din Zaragoza.

🇳🇴 NEWSPhotos of Princess Ingrid Alexandra in military training has been released.Since Princess Ingrid doesn't have a last name to use she will be known as Rekrutt Alexandra. pic.twitter.com/8AhenGXQpR

— Celina (@NorwayRoyals) January 17, 2024

„Suntem foarte mândri că prințesa a ales Batalionul de geniu. Nu am luat nicio măsură specială pentru că prințesa a venit aici. Ca toată lumea, prințesa trebuie să spele pe jos, să facă ordine în cameră, să facă patul și să participe la cursuri. Avem aceleași așteptări de la ea ca și de la ceilalți soldați. Aceasta este, de asemenea, solicitarea Casei Regale", a spus comandantul batalionului, precizând că „În ianuarie, cea mai scăzută temperatură măsurată în Øverbygd a fost de -38,3 grade”.

FOTO: Kongehuset, Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg, Regina Mathilde, Printesa Sophie de Liechtenstein si Elke Budenbender  Marea Curte Ducala (3) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Profimedia (3) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg