Prințesele Eugenie și Beatrice, noile stăpâne ale Royal Lodge, conacul ocupat de tatăl lor?

20 septembrie, 2024

Una sau chiar ambele fiice ale Prințului Andrew ar putea prelua maiestuoasa reședință din Windsor, într-atât de mult disputată.

Și ele ar avea dreptul să stea la Royal Lodge, potrivit contractului de închiriere cu Royal Estate.
Și ele ar avea dreptul să stea la Royal Lodge, potrivit contractului de închiriere cu Royal Estate.

Dacă Prințul Andrew va părăsi sau nu în cele din urmă Royal Lodge rămâne un subiect deschis. Este clar că el nu intenționează să se mute, dar fratele său, Regele Charles, ar putea strânge într-atât de mult „lațul”, încât povestea ar putea degenera. Într-un astfel de scenariu, ne întrebăm cine ar ocupa atunci vasta reședință Windsor. Inițial, când s-a pus problema relocării lui, s-a vorbit despre faptul că ar fi o casă bună pentru Prințul și Prințesa de Wales și familia lor, dar un document oficial ridică o altă posibilitate care îl va mulțumi poate mai mult pe Ducele de York.

Fiicele sale, prințesele Beatrice și Eugenie de York, ar putea prelua controlul asupra Royal Lodge în temeiul contractului de închiriere al tatălui lor. Conform documentului, disponibil la National Audit Office, proprietatea poate fi transmisă doar descendenților sau văduvei sale. Prin urmare, se presupune că documentul stipulează această condiție în cazul decesului chiriașului. Cu toate acestea, Ducele de York ar putea să le lase moștenire contractul de închiriere, lăsând proprietatea în mâinile familiei. Potrivit „The Times”, aceasta este o posibilitate care a fost luată în considerare, deși există și opțiunea ca Regele Charles al III-lea să decidă să rezilieze contractul de închiriere și să rupă toate legăturile dintre fratele său și reședință.

Având în vedere modul în care Prințul Andrew se agață de acest conac regal, nu pare foarte probabil ca el să agreeze ca vreuna dintre fiicele sale să ocupe casa. Pe de altă parte, ne întrebăm dacă vreuna dintre cele două prințese are vreun interes în acest sens. Beatrice de York locuiește împreună cu soțul ei, Edoardo Mapelli, și cu fiica sa, Sienna, în Cotswolds, iar mutarea într-o casă atât de mare implică, de asemenea, o factură uriașă la întreținere. În cazul lui Eugenie de York, aceasta locuiește între Regatul Unit și Portugalia, unde soțul ei, Jack Brooksbank, tatăl celor doi fii ai ei, August și Ernest, are afaceri.

Royal Lodge este un conac impunător din parcul Windsor, datând din secolul al XVII-lea. Are 30 de dormitoare și dispune de o capelă privată, o piscină și o cameră separată pentru servitori. În octombrie anul trecut, Prințul Andrew a ajuns la un acord cu fratele său pentru a acoperi costul reparațiilor necesare. Având ca scut contractul de închiriere pe 75 de ani pe care l-a semnat în 2003, el nu a părăsit nici măcar temporar proprietatea în timpul lucrărilor de renovare, ca să nu aibă surprize la întoarcere.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg