Prinții de Wales vor fi prezenți la marea gală din weekend. William și Kate n-au mai participat din 2020

13 februarie, 2023
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2020, Getty (1) jpg

Weekendul viitor se anunță unul incendiar pentru cel mai popular cuplu regal britanic.

Prințul și Prințesa de Wales revin la Premiile BAFTA, eveniment la care nu au mai fost prezenți din 2020.

Palatul Kensington a confirmat că Prințul William și Kate Middleton vor merge la Gala Premiilor BAFTA din 19 februarie.

Cuplul regal nu va rata anul acesta ceremonia care va premia cele mai bune rezultate ale cinematografiei britanice și internaționale. Mai mult, Prințul William este președintele BAFTA din februarie 2010.

Ultima oară când Prinții de Wales au mers la Premiile BAFTA a fost în 2020. În 2021, Prințul William a anulat prezența sa și a soției sale la Premiile BAFTA căci se aflau în doliu, după ce murise bunicul său, Prințul Philip. De asemenea, Prințul William și Prințesa de Wales au ratat evenimentul și anul trecut, din cauza agendei foarte încărcate.

Anul acesta, va avea loc ediția cu numărul 76 a Premiilor BAFTA. Marea ceremonie se va ține la Southbank Centre’s Royal Festival Hall din Londra.

Și anul acesta se anunță noi surprize la Premiile BAFTA!

Printre nominalizați, sunt vedete ca Austin Butler, Brendan Fraser, Angela Bassett, Ana de Armas sau Michelle Yeoh.

Drama Netflix „Nimic nou pe frontul de est" este favorita Premiilor BAFTA 2023. Are 14 nominalizări.

Pentru titlul de cel mai bun actor în rol principal, se luptă Austin Butler ("Elvis"), Brendan Fraser ("The Whale"), Colin Farrell ("The Banshees of Inisherin"), Daryl McCormack ("Good Luck to You, Leo Grande"), Paul Mescal ("Aftersun"), Bill Nighy ("Living"), iar pentru titlul de cea mai bună actriță în rol principal, se luptă Cate Blanchett ("Tár"), Viola Davis ("The Woman King"), Danielle Deadwyler ("Till"), Ana De Armas ("Blonde"), Emma Thompson ("Good Luck to You, Leo Grande"), Michelle Yeoh ("Everything Everywhere All At Once").

Gala Premiilor BAFTA va fi prezentată de Richard E. Grant și se va difuza în direct.

Premiile BAFTA sunt premii conferite anual pentru realizări deosebite în filme, televiziune, filme pentru copii și pentru programe interactive de către British Academy of Film and Television Arts, o organizație non-profit a profesioniștilor din film și televiziune din Marea Britanie, fondată 1947. Între 2008 și 2016, ceremoniile s-au desfășurat la Royal Opera House din Londra. Începând cu 2017, ceremoniile s-au desfășurat la Royal Albert Hall din Londra. Premiile BAFTA reprezintă echivalentul britanic al Premiilor Oscar.

BAFTA a declarat că scopul ei caritabil este "să susțină, să dezvolte și să promoveze toate formele artistice care implică imagini în mișcare, prin identificarea și recompensarea excelenței, inspirând practicanții și în beneficiul publicului". În plus față de ceremonia de premiere de înaltă calitate, BAFTA desfășoară un program anual de evenimente educaționale, inclusiv proiecții de film și evenimente omagiu. BAFTA este susținută de un număr de aproximativ 6.000 de persoane din industria filmului, televiziunii și jocurilor video.

Prințesa Kate Middleton este implicată în numeroase proiecte care susțin artele, excelența și educația tinerilor, inclusiv educația timpurie, pe care o vede ”vitală” pentru viitorul unei țări sănătoase.

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg