Prințul Albert de Monaco a împlinit 66 de ani! Cum a fost copilăria lui regală și viața olimpică

15 martie, 2024

Prințul Albert al II-lea de Monaco, care a împlinit 66 de ani pe 14 martie, este singurul fiu al regretatului Prinț Rainier și al lui Grace Kelly.

Charlene de Monaco, Albert și copiii, Profimedia jpg

Prințul Albert al II-lea de Monaco și-a sărbătorit joi cea de-a 66-a aniversare și, fără îndoială, soția sa, Prințesa Charlene și gemenii lor de nouă ani, Prințul Jacques și Prințesa Gabriella, au făcut ca ziua să fie specială pentru el.

Familia Grimaldi, care domnește la Monaco de opt secole, este cea mai longevivă familie regală din Europa. Prințul Albert al II-lea a urcat pe tron în aprilie 2005, după moartea tatălui său, Prințul Rainier, dar știați că Albert a avut o carieră olimpică înainte de domnia sa?

Copilăria regală a Prințului Albert

Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi s-a născut la 14 martie 1958, la Palatul Princiar din Monaco, din familia Prințului Rainier al III-lea și a actriței americane Grace Kelly.

Are o soră mai mare, Prințesa Caroline, și o soră mai mică, Prințesa Stephanie. Din păcate, mama sa, Grace, a murit la vârsta de 52 de ani în urma unui accident de mașină în 1982.

Prințul Albert a urmat cursurile Liceului Albert Premier, ulterior el a studiat științe politice la Amherst College din Massachusetts, în SUA. Vorbește mai multe limbi străine și este pasionat de sport.

Cariera olimpică

Prințul Albert de Monaco a concurat la bob la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Monaco, din 1988 până în 2002, participând la probele de bob în doi și patru persoane. Din păcate, nu a câștigat nicio medalie, dar cea mai bună clasare a sa a fost în 1988, când a ocupat locul 25 în proba de doi oameni.

Domnia la Monaco a Prințului Albert

Starea de sănătate a Prințului Rainier s-a deteriorat, iar Prințul Albert a fost numit regent la 31 martie 2005. La 6 aprilie 2005, Rainier a murit la vârsta de 81 de ani, după o luptă cu problemele pulmonare, cardiace și renale, scrie Hello Magazine

Prințul Albert i-a succedat tatălui său, devenind Prinț de Monaco. Cauzele care îi sunt dragi în cadrul activității sale caritabile includ probleme de mediu, precum și artele. El este vicepreședintele Fundației Prințesa Grace - SUA, care sprijină artiștii emergenți din teatru, dans și film.

De asemenea, în 2006, a înființat Fundația Prințul Albert al II-lea de Monaco, care este dedicată protejării mediului și promovării dezvoltării durabile la nivel local și global.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (8) jpg
Margareta a României la Kogalniceanu foto Facebook 2 jpg
Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg