Prințul Albert și Prințesa Charlene și-au confirmat prezența la încoronarea Regelui Charles al III-lea

18 ianuarie, 2023
charlene si albert de ziua nationala jpg

Marele eveniment atât de așteptat în Regat va avea loc pe 6 mai, 2023.

Prințul Albert și Prințesa Charlene de Monaco se vor afla negreșit la festivități. Șeful statului Monaco, în vârstă de 64 de ani, a confirmat într-un interviu acordat revistei People că el și soția sa nu vor lipsi de la marele eveniment găzduit de  Westminster Abbey.

”Sunt convins că va fi o ceremonie excepțională, foarte emoționantă.”, a spus Prințul Albert revistei People. ”Păstrăm legături strânse de când Maiestatea Sa a devenit rege, dar personal nu am mai vorbit cu el de la înmormântarea regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Sunt convins că Maiestatea Sa va adăuga note personale la această ceremonie istorică.”, a punctat Albert de Monaco.

Prințul Albert și Prințesa Charlene de Monaco au participat la funeraliile Reginei Elisabeta.

Palatul Buckingham a oferit detalii despre viitoarea încoronare încă din octombrie, anul trecut, prin intermediul unui comunicat de presă, în care se explica: ”Ceremonia de încoronare va avea loc la Londra, la Westminster Abbey și va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury. În cadrul ceremoniei, vor fi încoronați atât Charles, cât și regina consoartă, Camilla. Evenimentul va reflecta rolul actual al monarhului, care se adaptează și privește înspre viitor, neignorând tradițiile istorice.”

Ceremonia va fi una tradițională, doar că adaptată în prezent, concepută a fi mai restrânsă și mai economică, departe de fastul și opulența încoronării Reginei Elisabeta a II-a.

Prințul Albert a fost întrebat dacă vor participa și gemenii pe care îi are cu Prințesa Charlene, Prințul Jacques și Prințesa Gabriella.

”Nu știu care sunt aranjamentele legate de familia extinsă, dar cred că pentru o asemenea ceremonie, copiii noștri sunt cam mici. Dar vom vedea.”, a fost răspunsul oferit de Prințul Albert de Monaco, care a adăugat cu umor: ”Nu știu câte încoronări britanice voi mai vedea, e bine să profit acum de ocazie.”

Prințul Albert i-a succedat tatălui său, Prințul Rainier în 2005, și îl descrie astfel pe Regele Charles: ”Este cel mai răbdător om. Foarte educat și cu un simț al umorului vădit.”

La Palatul monegasc domnește liniștea, de când Prințesa Charlene se simte bine, a revenit acasă și și-a reluat îndatoririle materne și regale. Recent, a fost desemnată cea mai cochetă prințesă. Charlene a avut în 2022 cea mai scumpă garderobă regală, în valoare de 655.574 lire sterline, întrecându-le cu mult pe Prințesa de Wales și pe Prințesa Maria-Olympia a Greciei și Danemarcei.

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Margaret GettyImages 695392 jpg
Regina Camilla  foto   GettyImages jpg
Ducii de Sussex și Lilibet PNG
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Palatul Buckingham de regele Charles al III-lea (foto: Twitter / The Royal Family)
kate si william
Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg
Kate Middleton în vizită la Preet Chandi, după expediția sa în Antarctica, Getty (6) jpg
Sara Parker Bowles, Tom Parker Bowles si Regina Camilla   profimedia 0121576076 jpg
Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, în ultima zi a vizitei oficiale în Angola (4) jpg
Prințesa Amalia GettyImages 1461791344 jpg
Prințesa Charlene și confidenta ei  foto   Profimedia jpg
Kate si Camilla rosu jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Printul Harry mesaj WellChild jpg
Printul Edward si Contesa de Wessex Sophie   profimedia 0746501122 jpg
sarah ferguson jpg
kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}