Prinţul Charles, mesaj emoţionant pentru creştinii din întreaga lume

30 martie, 2018
prince charles easter message z jpeg

Anul acesta, Prinţul Charles, viitorul rege al Marii Britanii, i-a uimit pe toţi creştinii cu un mesaj emoţionant cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

image

Fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a înregistrat un video dedicat creştinilor din întreaga lume, arătându-şi susţinerea faţă de problemele cu care se confruntă aceştia.  Video a fost filmat la începutul acestei luni în casa prinţului  din Londra, Clarence House, Charles arătându-şi compasiunea pentru "creştinii care sunt persecutaţi pentru credinţa lor în multe locuri din lume". În vârstă de 69 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiţi membri ai Familiei Regale Britanice şi-a început discursul spunând: "Vreau să îi asigur că nu sunt uitaţi şi că sunt prezenţi în rugăciunile noastre".

Prinţul a rememorat cum, de-a lungul anilor, a întâlnit mulţi creştini care s-au ascuns din cauza credinţei lor creştine şi au luptat pentru viaţa lor: "Am fost atât de adânc mişcat şi uimit de curajul lor remarcabil şi de capacitatea lor de a ierta, în ciuda faptului că au suferit". Charles îşi aduce aminte de timpurile când oamenii de credinţe diferite "trăiau unii lângă ceilalţi ca vecini şi prieteni". El a continuat: "Toate cele trei credinţe abrahamice au cunoscut şi continuă să cunoască amărăciunea persecuţiei atunci când religia a căzut în aderenţa barbară a celor care distorsionează şi denaturează credinţa."

"Cu ocazia Sărbătorilor Pascale vreau să laud curajul tuturor celor care, indiferent de credinţa lor, sunt persecutaţi pentru că rămân credincioşi adevăratei esenţe a credinţelor lor. Îi admir şi respect foarte mult pe toţi aceia care găsesc în inimile lor puterea să se roage pentru cei care îi persecută şi, urmând exemplul lui Hristos, caută iertare pentru vrăjmaşii lor ".

Acest mesaj profund vine în contextul în care tot mai mulţi creştini sunt persecutaţi pentru religia lor şi în contextul a tot mai multe atacuri teroriste venite din partea unor oameni cu origine arabe şi de religie musulmană. Ca în fiecare an, membrii familiei regale se vor strânge la Windsor pentru a sărbători Paştele alături de regină. Majestatea Sa participă în mod tradiţional la slujba duminicii de Paşti la Capela Sf. Gheorghe - acelaşi loc în care Prinţul Harry şi Meghan Markle vor spune "DA" în luna mai.

Foto: The Royal HouseRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg