Prințul Charles nu va mai accepta donații mari în numerar, după scandalul cu șeicul din Qatar

30 iunie, 2022

După ce a fost arătat cu degetul pentru că ar fi primit un milion de euro îîn valize și pungi, moștenitorul tronului britanic încearcă să se detașeze de problemă.

printul charles jpg

Prințul de Wales trebuie să se fi simțit complet inconfortabil de acuzațiile aduse de ancheta jurnalistică a celor de la „The Sunday Times“, care au insinuat că el primește donații pentru Fundația sa la schimb cu unele favoruri politice sau economice.

La mijloc s-ar fi aflat afaceristul arab Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, un șeic din Qatar și fost prim-ministru al statului, despre care se spune că „ar fi cumpărat toată Londra“, după investițiile sale masive în imobiliare și retail. Acesta i-ar fi dat Prințului Charles trei tranșe de bani, totalizând un milion de euro, dar cash! Lucru la care moștenitorul Marii Britanii nu a schițat vreun dezgust, ci i-a reorientat spre banca privată care deservește Familia Regală.

De când cei de la „The Sunday Times“ ar fi insinuat că Prințul Charles primește bani în schimbul unor manevre de influență, biroul său a încercat să limiteze donațiile făcute fizic.

Totodată, se crede că Prințul Charles ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii, care ar fi fost direcționate către Coutts, banca privată care deservește familia regală, în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales. Iar faptul că Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului timp de zeci de ani, a renunţat brusc la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate, cam bate la ochi.

Clarence House a reacționat și a precizat că donațiile de la șeic au fost transmise imediat către una dintre organizațiile caritabile ale prințului și că au fost urmate toate procedurile corecte. O sursă din Casa Regală britanică a mai precizat că succesorul reginei Elisabeta „acționează după sfatul consilierilor”.  

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg