Prințul Charles îi predă ștafeta Prințului William: ”Eu mă apropii de final”

10 august, 2022
Charles și William Getty jpg

Pregătirile sunt intense la Palat, căci odată cu urcarea pe tron a Prințului Charles, multe lucruri se vor fi schimbat.

Primul născut al Reginei Elisabeta a II-a care este, actualmente, deținătorul titlurilor regale de Prințul de Wales și Duce de Cornwall, le va da mai departe primului său născut, celui care va deveni de îndată prinț moștenitor după ce Charles va fi încoronat drept Rege al Marii Britanii.

Prințul Charles de Wales (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, n. 14 noiembrie 1948, Londra) este actualul Prinț de Wales și moștenitor al tronului Regatului Unit, fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Este de asemenea Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Dacă va ajunge rege, va fi numit „Charles al III-lea”.

Prințul Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp acest titlu în întreaga istorie a Marii Britanii.

Fiind fiul unei fiice de suveran, în mod normal Charles nu ar fi avut dreptul la titlul de Prinț, ci ar fi moștenit titlul secundar al tatălui său, Conte de Merioneth. Totuși, la 22 octombrie 1948, George al VI-lea a emis un act prin care toți copiii Prințesei Elisabeta și ai Ducelui de Edinburgh primeau statutul de prinț regal.

10 regina elisabeta a marii britanii tanara incoronare jpg jpeg

Charles avea trei ani la urcarea pe tron a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. A devenit atunci prinț moștenitor. Fiind fiul cel mare al suveranului, automat a preluat titlurile de Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord de Isles și Prinț al Scoției în plus față de cel de Prinț al Regatului Unit. Charles a participat la încoronarea mamei sale de la Westminster Abbey la 2 iunie 1953 stând alături de bunica și mătușa sa.

Prințul de Wales a spus că ”era sa se apropie de final”, făcând referire la sfârșitul unei lungi perioade de așteptare, vreme în care a îndeplinit îndatoririle regale ale unui prinț moștenitor. Iar pregătirile nu stau pe loc, în condițiile în care Elisabeta a II-a are 96 de ani și o stare de sănătate din ce în ce mai șubredă.

Ducii de Cambridge și copiii jpg

Kate Middleton va deveni noua Prințesă de Wales, prima după decesul fulgerător al Prințesei Diana, soacra sa. Și Camilla Parker Bowles ar fi fost îndreptățită să primească acest titlu, însă ea refuzat categoric, în semn de respect pentru prima soție a lui Charles.

Foto: Getty, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg