Prințul Christian al Danemarcei a început munca regală! Moștenitorul e alături de sportivii țării sale

3 septembrie, 2024

Prințul Christian, care e fiul Regelui Frederik și al Reginei Mary ai Danemarcei, a absolvit liceul în iunie, iar acum și-a luat un an sabatic. Spre surprinderea tuturor, tânărul a apărut la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Prințul Christian la Jocurile Paralimpice Foto Instagram jpg

Prințul Christian și-a început anul sabatic cu o vizită la Jocurile Paralimpice Paris 2024. Viitorul rege danez, în vârstă de 18 ani, s-a aflat luni în capitala Franței pentru a-și arăta sprijinul pentru sportivii țării sale. Fotografiile postate pe Instagramul familiei regale daneze îl arată pe adolescent, îmbrăcat într-un blazer bleumarin, o cămașă burgundy și pantaloni crem, zâmbind și stând în fața Turnului Eiffel.

Alte imagini îl arată pe Prințul Christian în tribune, asistând la diversele partide de  rugby în scaun cu rotile și tenis de masă.

Echipa daneză a câștigat patru medalii până acum, inclusiv aur la înot, argint la atletism și bronz la taekwondo și tir.

Apariția lui Christian la Jocurile Paralimpice vine la doar câteva săptămâni după ce s-a alăturat tatălui său, Regele Frederik, 56 de ani, la Jocurile Olimpice, unde cei doi au încurajat Danemarca în finala de handbal masculin împotriva Germaniei. Echipa a luat aurul, câștigând cu 39-26.

Prințul Christian va călători în Africa

Prințul moștenitor, care a absolvit Ordrup Gymnasium din Copenhaga în iunie, se pregătește să plece într-o călătorie specială. O declarație de la palat a subliniat planurile sale: „Pe 4 septembrie, Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor va pleca pentru o ședere prelungită în Africa de Est.

Aici, prințul moștenitor va fi implicat în gestionarea zilnică a două ferme, ceea ce va implica, printre altele, sarcini practice și administrative și îi va oferi prințului moștenitor o perspectivă asupra conservării naturii locale.

Planul este ca prințul moștenitor să se întoarcă în Danemarca în decembrie”. Prințul Christian urmează o lungă tradiție daneză, conform căreia moștenitorii tronului merg în stagii de lungă durată în străinătate, pentru a avea ocazia de a experimenta diverse culturi. 

Regele Frederik a călătorit în Mongolia în 1986 și mai târziu a lucrat timp de un an la o fermă viticolă din California în 1989. Și Regina Margrethe, bunica lui Christian, a făcut călătorii importante în Est și America de Sud în anii 1960.

Prințul Christian, care este cel mai mare copil al lui Frederik și al soției sale, regina Mary, a devenit moștenitor al tronului după ce bunica sa Margrethe a abdicat în ianuarie.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg