Scandalul danez trece la un nou nivel. Prințul Ioachim își confruntă mama: de ce i-a lăsat fără titluri?

11 octombrie, 2022
Prințul Ioachim al Danemarcei cu familia, Getty jpg

Decizia suveranei daneze, singura Regină rămasă în funcție în Europa, după decesul Elisabetei a II-a, a fost ca un duș rece pentru mezinul său și familia acestuia.

Prințul Ioachim s-a văzut nevoit să discute subiectul cu presa locală, iar soția sa, Prințesa Marie și-a vărsat oful cotidianului B.T, mărturisind că revocarea titlurilor princiare a creat o mare deznădejde printre copiii săi și consideră că decizia a fost luată de suverană fără să se gândească vreo clipă la cum se vor simți mai ales micuții Henri și Athena, care au 13 și respectiv 10 ani. Prințul Ioachim are doi fii și din mariajul cu Alexandra, Contesa de Frederiksborg, pe Nikolai, de 23 de ani, și pe Felix, de 20. Și aceștia au rămas fără titluri princiare. De la 1 ianuarie, toți vor deveni conți și contese de Monpezat.

Dar monarhul a precizat că este foarte mândră, în ciuda tuturor evenimentelor, de copiii, nepoții și nurorile sale.

Speculațiile au început de îndată ce regina a dat veste și s-a vorbit inclusiv de o atracție deloc obișnuită a lui Ioachim pentru soția fratelui său, Prințul moștenitor.

Potrivit aceluiași cotidian, B.T, mezinul Ioachim s-ar fi întâlnit cu mama sa, după anunțul care a zdruncinat monarhia daneză.

Lene Balleby, directorul de comunicare al Curții Regale daneze, a menționat: ”Da, este adevărat. Regina Margareta s-a văzut la Fredensborg cu Prințul Ioachim. Rămâne cum am stabilit, toată lumea merge mai departe și fiecare dintre părți are nevoie de timp pentru a se acomoda cu situația.”

Semnalul este cât se poate de clar. Odată luată decizia, Regina Margareta a Danemarcei nu mai dă înapoi.

Dincolo de poveștile impresionante ale copiilor zdruncinați că au rămas fără identitate, suverana are probabil foarte bine trasate motivele care au dus la decizia drastică.

Monarhul danez, atât de caldă până acum, a venit schimbată total de la funeraliile Reginei Elisabeta. A intrat în izolare că fusese depistată cu Covid, după care a făcut anunțul neașteptat.

Regina a transmis că regretă durerea prin care trec copiii acum, dar a motivat că monarhia se află în plin proces de schimbare și triere, iar acesta este viitorul.

Foto: Profimedia și Getty



Recente pe Ok! Magazine

Zara Tindall Royal Ascot jpg
Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei   Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj  jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza   Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia   GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate   Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica   Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg