Prinţul Edward, distrus de gestul reginei. Cum a reuşit Elisabeta să îşi supere fiul

11 martie, 2022
5 regina71 jpg jpeg

Prinţul Edward a fost distrus după ce regina a uitat de ziua sa de naştere, susţine un expert regal.

Contul oficial de Twitter al familiei regale a marcat, ieri, ziua de naştere a prinţului Edward printr-o fotografie cu el la un eveniment recent şi o urare. Contele de Wessex, al 14-lea la rând la tron, este adesea descris ca fiul uitat al reginei de comentatorii regali.

El şi soţia sa Sophie, Contesa de Wessex, îşi îndeplinesc îndatoririle regale, dar se feresc de scandaluri şi se bucură de o viaţă de familie liniştită.

stanga
dreapta
1 regina71 jpg jpeg
2 regina72 jpg jpeg
1 regina73 jpg jpeg
4 regina74 jpg jpeg

Edward este atât de tăcut încât chiar propria sa mama a uitat odată ziua de naştere, potrivit expertului regal Ingrid Seward.

În documentarul „Paxman on the Queen’s Children” este descris momentul în care regina a uitat de ziua de naştere a fiului său, când acesta avea 20 de ani. „Într-un an, de ziua lui, a mers să ia micul dejun cu regina, dar nu i-a spus nimic. Ea nu ştia că este ziua lui şi nu îi pregătise niciun cadou”. Seward a atins acest subiect  şi în cartea ei din 2005 „Prince Edward: A Biography”.

Ingrid a descris modul în care Edward s-a aşezat la masă în acea zi specială de la începutul anilor 90, în timp ce suverana îşi mânca pâinea prăjită cu marmeladă şi sorbea un amestec special de ceai, pe care îl prepara singură”.

Seward şi-a amintit că nu s-a menţionat nimic despre ziua Prinţului. Situaţia a fost salvată de un consilier regal, care a realizat că Elisabeta a uitat de ziua lui Edwad şi a dat rapid un telefon. În câteva ore, tânărul avea în mână un cadou.

Edward, cu 15 ani mai tânăr decât fratele său cel mare, Prinţul Charles, a făcut istorie atunci când s-a născut.

A fost pentru prima dată când Prinţul Philip a fost prezent la naşterea unuia dintre copiii săi, încălcând astfel protocolul.

„Regina, care avea pe atunci 37 de ani, i-a cerut să fie acolo. Citise în revistele pentru femei cât este de importat ca taţii să fie implicaţi în acest proces şi devenise fascinată de idee”, spune Seward.

Edward a  cochetat cu ideea unei cariere în divertisment şi a lucrat alături de oameni precum Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice la musicalul „Cricket” din 1986, pentru a marca aniversarea de 60 de ani a reginei. Prima sa producţie pentru televiziune a fost însă una controversată.

El a produs The Grand Knockout Tournament, altfel cunoscut sub numele de It's A Royal Knockout, care a câştigat recenzii mixte.

Programul a strâns mai mult de un milion de lire sterline pentru organizaţii de caritate, dar a fost criticat de presă şi nu a fost nici pe placul reginei.

Edward a format mai târziu Ardent Productions şi şi-a pus amprenta pe o serie de documentare.

Cu toate acestea, compania a fost acuzată că a invadat viaţa privată a Prinţului William cu câteva materiale, în 200, când acesta era student la Universitatea St Andrews din Scoţia.

Edward a anunţat în anul următor că se desprinde de Ardent pentru a se concentra pe îndatoririle sale regale şi pentru a-şi sprijini mama în timpul Jubileului de Aur. „Edward s-a transformat într-o figură tăcută şi eficientă, care nu caută atenţie şi nu primeşte titluri. El şi Sophie sunt iubiţi pentru că sunt cuminţi şi nu se plâng”, spune o sursă din anturajul familiei.

Soţii Wessex locuiesc în Bagshot Park din Surrey cu cei doi copii ai lor, Lady Louise Windsor şi James, viconte de Severn.