Prințul Edward poartă cu mândrie cadoul primit de la Regele Charles. Iar l-a răsfățat fratele cel mare!

15 aprilie, 2024

Ce-i drept, și ocazia a fost pe măsură. Căci actualul Duce de Edinburgh a schimbat prefixul, a împlinit 60 de ani.

Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg

Cum bucuriile sunt atât de puține în ultimul timp la Palatul britanic, ar fi păcat să n-o menționăm pe aceasta.

Prințul Edward este mezinul Reginei Elisabeta a II-a și răsfățatul fratelui cel mare Charles. Pentru că îi valorizează atât de mult contribuția la Palat, Regele britanic i-a făcut din nou un cadou relevant. Să nu uităm că la aniversarea de anul trecut, Edward a primit mult râvnitul și prestigiosul titlu de Duce de Edinburgh, onoare ce îi aparținuse anterior tatălui lor, răposatul Prinț Philip. De asemenea, se zvonește că Charles ar fi decis ca următorul Duce de Edinburgh să fie Prințul Louis, fiul lui Wiliam, nicidecum fiul lui Edward. Vom vedea!

Cert este că acum Edward a mai primit o onoare. Un dar incredibil, cu ocazia celor 60 de ani pe care i-a împlinit recent.

Charles, în vârstă de 75 de ani, i-a acordat Prințului Edward înalta distincție a Ordinului (Ciulinului) Thistle – cel mai înalt dintre onorurile Scoției – cu ocazia zilei sale de naștere, pe 10 martie, scrie publicația HELLO!.

Ordinul Ciulinului (în engleză Order of the Thistle) este principalul ordin cavaleresc scoțian, instituit la data de 6 iunie 1687, de către regele Angliei Iacob al II-lea și rege al Scoției sub numele de Iacob al VII-lea. Ordinul Ciulinului este al doilea ca demnitate din Regatul Unit, după Ordinul Jartierei.

În timp ce ducele de Edinburgh a participat joia trecută la ceremonia de recunoaștere a navei auxiliare a Flotei Regale la Castelul RFA Stirling din Leith, Prințul Edward și-a făcut pentru prima dată apariția purtând stema Ordinului primit.

Steaua Ordinului Ciulinului este argintie, formată dintr-un romb, o cruce și în mijloc un cerc auriu. Înăuntrul cercului auriu este conținut simbolul, adică un ciulin de aur, cu un bumb verde. Cu această ocazie, Prințul Edward a purtat cu mândrie, pentru prima dată, Ordinul Ciulinului.

Ordinul Ciulinului are 16 reprezentanți, doamne și cavaleri, plus Regele, Prințesa Regală și Ducele de Rothesay, așa cum este cunoscut prințul de Wales în Scoția. Ei sunt Cavaleri Regali ai Ordinul Ciulinului.

Edward, care este comandor-șef al Flotei regale auxiliare a îmbrăcat uniforma militară, care a fost accesorizată cu toate onorurile sale militare și medaliile, în timp ce s-a alăturat ceremoniei la bordul noii nave ce va ajuta la menținerea securității maritime.

Foto: GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în Nigeria profimedia 0871671544 jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg
Volodimir Zelenski cu Regina Letizia si Regele Felipe la Madrid   Casa Majestatii Sale 1 (2) jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Printul Hashem, fiul cel mic al Reginei Rania si al Regelui Abdullah al II lea al Iordaniei   Casa Regala iordaniana (2) jpg
Printesa Diana   Getty Images jpg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Shutterstock jpg
Andreea Casiraghi, Tatiana Santo Domingo, Printesa Alexandra de Hanover, Ben Sylvester Strautmann   profimedia 0876339106 jpg
Prințul Albert și Prințesa Charlene profimedia 0876767336 jpg
Familia regală daneză, Profimedia jpg
Charlene și Albert la Grand Prix, Profimedia (1) jpg