Prințul Edward poartă cu mândrie cadoul primit de la Regele Charles. Iar l-a răsfățat fratele cel mare!

15 aprilie, 2024

Ce-i drept, și ocazia a fost pe măsură. Căci actualul Duce de Edinburgh a schimbat prefixul, a împlinit 60 de ani.

Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg

Cum bucuriile sunt atât de puține în ultimul timp la Palatul britanic, ar fi păcat să n-o menționăm pe aceasta.

Prințul Edward este mezinul Reginei Elisabeta a II-a și răsfățatul fratelui cel mare Charles. Pentru că îi valorizează atât de mult contribuția la Palat, Regele britanic i-a făcut din nou un cadou relevant. Să nu uităm că la aniversarea de anul trecut, Edward a primit mult râvnitul și prestigiosul titlu de Duce de Edinburgh, onoare ce îi aparținuse anterior tatălui lor, răposatul Prinț Philip. De asemenea, se zvonește că Charles ar fi decis ca următorul Duce de Edinburgh să fie Prințul Louis, fiul lui Wiliam, nicidecum fiul lui Edward. Vom vedea!

Cert este că acum Edward a mai primit o onoare. Un dar incredibil, cu ocazia celor 60 de ani pe care i-a împlinit recent.

Charles, în vârstă de 75 de ani, i-a acordat Prințului Edward înalta distincție a Ordinului (Ciulinului) Thistle – cel mai înalt dintre onorurile Scoției – cu ocazia zilei sale de naștere, pe 10 martie, scrie publicația HELLO!.

Ordinul Ciulinului (în engleză Order of the Thistle) este principalul ordin cavaleresc scoțian, instituit la data de 6 iunie 1687, de către regele Angliei Iacob al II-lea și rege al Scoției sub numele de Iacob al VII-lea. Ordinul Ciulinului este al doilea ca demnitate din Regatul Unit, după Ordinul Jartierei.

În timp ce ducele de Edinburgh a participat joia trecută la ceremonia de recunoaștere a navei auxiliare a Flotei Regale la Castelul RFA Stirling din Leith, Prințul Edward și-a făcut pentru prima dată apariția purtând stema Ordinului primit.

Steaua Ordinului Ciulinului este argintie, formată dintr-un romb, o cruce și în mijloc un cerc auriu. Înăuntrul cercului auriu este conținut simbolul, adică un ciulin de aur, cu un bumb verde. Cu această ocazie, Prințul Edward a purtat cu mândrie, pentru prima dată, Ordinul Ciulinului.

Ordinul Ciulinului are 16 reprezentanți, doamne și cavaleri, plus Regele, Prințesa Regală și Ducele de Rothesay, așa cum este cunoscut prințul de Wales în Scoția. Ei sunt Cavaleri Regali ai Ordinul Ciulinului.

Edward, care este comandor-șef al Flotei regale auxiliare a îmbrăcat uniforma militară, care a fost accesorizată cu toate onorurile sale militare și medaliile, în timp ce s-a alăturat ceremoniei la bordul noii nave ce va ajuta la menținerea securității maritime.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg