Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi Prinţesa Mary îşi retrag fiul de la şcoală

28 iunie, 2022
Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary OK Mag jpg

Instituția daneză de prestigiu este afectată de controverse, în urma unor scandaluri sexuale și de agresiune.

Prințul Christian al Danemarcei, în vârstă de 16 ani, a fost retras de la această școală de elită, care avea și internat, Herlufsholm Boarding School. Și Prințesa Isabella, în vârstă de 15 ani, urma să fie înscrisă tot aici, dar scandalul iscat în instituție, care a dezvăluit incidente legate de acuzații sexuale și de agresiune, a dus la această decizie drastică a casei regale daneze. Australianca Prințesă Mary este o militantă ferventă anti-bullying.

copiii regali danezi jpg

Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi Prinţesa Mary au semnat joi un comunicat în care se prezintă decizia, dar și regretul că o astfel de instituție de elită a fost pătată cu asemenea incidente nefericite.

Herlufsholm Boarding School a fost subiectul unui documentar detaliat, în cadrul căruia doi foști studenți au descris cum s-au confruntat cu agresiune sexuală și pedeapsă corporală. Patru elevi au fost exmatriculați în urma acestui incident grav.

Prințul Christian al Danemarcei a fost înscris la această școală anul trecut în august și nu a fost implicat în aceste probleme sub nicio formă.

familia regala daneza jpg

Și chiar dacă Isabella urma și ea să studieze aici, planurile se schimbă, se mai arată în comunicatul oficial, care anunță și că au discutat în familie despre viitoarele opțiuni în materie de educație.

Prinţesa Mary și-a arătat dezamăgirea legată de dezvăluirile din documentar imediat după difuzare, pe 4 mai. Alteța Sa consideră incidentele neacceptabile, de aceea cuplul regal și-a manifestat dorința ca schimbările la această instituție să vină cât mai repede și să fie cât mai reale.

Herlufsholm Boarding School este o școală fondată de 500 de ani de nobilimea daneză, iar aici au studiat mulți regali și oameni politici.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg