Prințul Gabriel e noul burlac hot de la Curtea belgiană. Fiul regelui are 21 de ani

22 august, 2024

Atletic, trilingv și al doilea în ordinea succesiunii la tron, fiul Regelui Philippe al Belgiei are calitățile necesare pentru a fi socotit cea mai bună partidă.

Prințesa Eleonore cu Prințul Emmanuel și Prințesa Elisabeta cu Prințul Gabriel. FOTO: Casa Regală
Prințesa Eleonore cu Prințul Emmanuel și Prințesa Elisabeta cu Prințul Gabriel. FOTO: Casa Regală

Ignorat până de curând, din cauza vârstei fragede și a discreției impuse de Casa Regală belgiană, Prințul Gabriel e pregătit acum să cucerească lumea. Și pe acele domnișoare care s-au visat odată prințese, iar acum ar putea chiar deveni parte a Familiei Regale belgiene, prin uniunea cu acest tânăr, care se impune rapid ca unul dintre cei mai doriți membri ai familiilor regale din lume.

Prințul Gabriel al Belgiei, fiul Regelui Philippe și al Reginei Mathilde, a împlinit 21 de ani pe 20 august. Student la prestigioasa Academie Militară Regală, prințul este atletic, fermecător și vorbește fluent trei limbi. 

Tânărul este fiul cel mare și al doilea copil al Regelui Philippe al Belgiei și al soției sale, Regina Mathilde. Cuplul mai are un fiu mai mic, Prințul Emmanuel (18), și două fiice, pe Prințesa Eléonore (16) și pe Prințesa Elisabeta, Ducesă de Barbant (22) - care este și moștenitoarea tronului belgian, după ce Familia Regală belgiană a adoptat primogenitura absolută în 1991, permițând moștenitorilor de sex feminin să urce pe tron înaintea fraților lor mai mici.

Al doilea în linia succesorală la tron, după Elisabeta, Prințul Gabriel a fost botezat la castelul Ciergnon, spectaculoasa reședință de vară a Familiei Regale belgiene, unchiul său matern, Contele Charles-Henri d'Udekem d'Acoz, și verișoara paternă de gradul doi, Baroneasa Maria Cristina von Freyberg-Eisenberg, fiind aleși drept nași. Vorbind despre fiul său cel mare, Regele Philippe a spus că numele său a fost ales deoarece este „frumos, scurt și puternic” și aduce un omagiu strămoșilor din ambele părți ale familiei. De asemenea, acesta recunoaște credința catolică a familiei.

Crescut la Palatul Regal din Laeken, reședința principală a Familiei Regale belgiene, Prințul Gabriel a studiat la o școală de limbă olandeză din Bruxelles înainte de a-și termina studiile secundare la o școală privată de limbă engleză. De asemenea, el a urmat un curs pregătitor de nivel A de un an la The National Mathematics and Science College, în Warwickshire.

În august 2022, Palatul a anunțat că și Prințul Gabriel se va înscrie la Academia Militară Regală din Belgia, unde studiază științele sociale și militare. Ca viitoare regină a Belgiei, Prințesa Elisabeta a urmat un curs de un an la academie. Cei doi frați au luat parte la un curs de formare vara trecută, fotografiile publicate arătânduu-i pe Elisabeta și pe Gabriel efectuând exerciții în uniforme de camuflaj.

„În timpul acestei tabere, elevii ofițeri au fost scoși din zona lor de confort și au trebuit să învețe să își depășească limitele. Programul a inclus curse cu obstacole, lecții de camuflaj, trageri la țintă și activități sportive”, a precizat Palatul. „Acesta a întărit, de asemenea, spiritul de grup în rândul studenților, deoarece au trebuit să efectueze exercițiile împreună și într-un mediu care nu le era familiar”. Prințesa Elisabeta a mai participat la tabăra de vară, însă aceasta a fost prima pentru Prințul Gabriel.

Prințul Gabriel, care vorbește fluent olandeza, franceza și engleza, s-a alăturat părinților săi la o serie de angajamente publice și se afișează întotdeauna elegant la festivitățile anuale de Ziua Națională a Belgiei - una dintre cele mai importante date din calendarul regal belgian. În ultimii ani, Gabriel și Elisabeth s-au alăturat colegilor lor studenți ai Academiei Militare Regale pentru a defila pe străzile Belgiei, sub privirile mândre ale regelui și reginei.

Departe de armată, Prințul Gabriel este un pianist desăvârșit și un sportiv complet, cu interese în hochei, navigație, schi, ciclism, tenis și navigație. De asemenea, este pasionat de voluntariat: în timpul pandemiei, a efectuat convorbiri telefonice cu persoanele în vârstă care locuiesc în cămine.

În timp ce alți tineri membri ai familiilor regale europene au relații amoroase (Prințesa Alexandra de Hanovra, Prințul Christian al Danemarcei), Prințul Gabriel al Belgiei este ținut departe de ochii publicului.

FOTO: Casa Regală belgiană



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (2) jpg
Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg si Marele Duce Henri cu Printul Guillaume, Printesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois la Cabasson, Var   Marea Curte Ducala (10) jpg
Marius Borg cu Printul Sverre Magnus, Printesa Ingrid Alexandra, Printul Haakon si Printesa Mette Marit   GettyImages 1403308131 jpg