Prințul George „ar putea fi ultimul monarh” al Marii Britanii! Familia regală a fost avertizată

19 mai, 2023

Prințul George ar putea fi ultimul monarh al Marii Britanii, în condițiile în care familia regală se confruntă o problemă majoră, Commonwealth-ul care se destramă, susține un istoric regal.

Printul George, Getty (1) jpg

În aceste condiții, în încercarea de a consolida locul Commonwealth-ului în viața modernă și de a folosi entuziasmul generat după încoronare, Regele Charles al III-lea se pregătește să viziteze Kenya.

Țara din Africa de Est are o semnificație deosebită pentru Regele Charles și pentru regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a, deoarece în Kenya ea a aflat că tatăl ei, George al VI-lea, a murit, deschizând astfel calea pentru vremea ei ca monarh. Dar Regele Charles a fost avertizat că ar trebui să se aștepte la reacții de respingere atunci când vizitează această țară, mulți cetățeni din Kenya l-au împins să își ceară scuze pentru imperialismul britanic.

Autorul regal Andrew Lownie, pentru express.co.uk, a declarat că monarhia „va supraviețui domniei lui Charles, următorului și bănuiesc că și lui George al VII-lea (Prințul George), deoarece nu există o opțiune mai bună”.

El a mai adăugat: „Țările din Caraibe sunt pe cale de dispariție începând din acest an, dar vor rămâne în cadrul Commonwealth-ului... marea întrebare este ce se va întâmpla cu Australia, Noua Zeelandă și Canada. Cred că vor fi multe turnee acolo, dar Australia ar putea dispărea până la sfârșitul domniei lui Charles”.

Luni, Regele Charles a marcat Ziua Commonwealth-ului, prima de când a devenit monarh, vorbind în calitate de șef al asociației voluntare a 56 de țări membre. El a descris-o pe mama sa și modul în care în fiecare an Ziua Commonwealth-ului o umplea de mândrie, deoarece „și-a dedicat viața lungă și remarcabilă” „familiei” de națiuni din cadrul grupului. Regele Charles rămâne șef de stat în 14 dintre cele 56 de țări din cadrul Commonwealth-ului. Barbados a fost cea mai recentă țară care a eliminat legăturile cu suveranul britanic, devenind republică în 2021. Și de atunci a rămas dezbaterea dacă și alte națiuni ar trebui să îi urmeze exemplul.

Potrivit lui Philip Resnick, profesor emerit la Universitatea din British Columbia, Regele Charles se va confrunta cu o bătălie grea pentru a păstra prezența monarhiei peste hotare. El a declarat pentru Yahoo News: „Simt o slăbire pentru păstrarea monarhiei cu Regele Charles la cârmă.

Elizabeth a fost cu siguranță văzută ca o figură unificatoare pentru Commonwealth și a fost privită cu o afecțiune considerabilă de majoritatea canadienilor, deși semnificativ mai puțin în Quebec. Nu cred că Regele Charles va reuși să reproducă succesul mamei sale”.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg
grace si rainier
Mick Jagger, Prințesa Margaret  foto   GettyImages jpg
Printul Alemayehu al Etiopiei ingropat in capela St George   Profimedia jpg
Munchen, Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta regala din Bavaria Nymphenburg   Casa Majestatii Sale (3) jpeg
Regina Rania bleu (1) jpg
Regele Charles, Coronation Party fotografii AI   Neil Mason, Start Digital (15) png
5 regina elisabeta a marii britanii tanara 3 jpg jpeg
Nora Regina Rania Rajwa profimedia 0778570214 jpg
Printul Harry si Meghan Markle   profimedia 0741589185 jpg
Letizia Leonor Sofia profimedia 0779214461 jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa   GettyImages jpg
regele charles (11) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
kate middleton costum roz (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg