Prințul George „ar putea fi ultimul monarh” al Marii Britanii! Familia regală a fost avertizată

19 mai, 2023

Prințul George ar putea fi ultimul monarh al Marii Britanii, în condițiile în care familia regală se confruntă o problemă majoră, Commonwealth-ul care se destramă, susține un istoric regal.

Printul George, Getty (1) jpg

În aceste condiții, în încercarea de a consolida locul Commonwealth-ului în viața modernă și de a folosi entuziasmul generat după încoronare, Regele Charles al III-lea se pregătește să viziteze Kenya.

Țara din Africa de Est are o semnificație deosebită pentru Regele Charles și pentru regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a, deoarece în Kenya ea a aflat că tatăl ei, George al VI-lea, a murit, deschizând astfel calea pentru vremea ei ca monarh. Dar Regele Charles a fost avertizat că ar trebui să se aștepte la reacții de respingere atunci când vizitează această țară, mulți cetățeni din Kenya l-au împins să își ceară scuze pentru imperialismul britanic.

Autorul regal Andrew Lownie, pentru express.co.uk, a declarat că monarhia „va supraviețui domniei lui Charles, următorului și bănuiesc că și lui George al VII-lea (Prințul George), deoarece nu există o opțiune mai bună”.

El a mai adăugat: „Țările din Caraibe sunt pe cale de dispariție începând din acest an, dar vor rămâne în cadrul Commonwealth-ului... marea întrebare este ce se va întâmpla cu Australia, Noua Zeelandă și Canada. Cred că vor fi multe turnee acolo, dar Australia ar putea dispărea până la sfârșitul domniei lui Charles”.

Luni, Regele Charles a marcat Ziua Commonwealth-ului, prima de când a devenit monarh, vorbind în calitate de șef al asociației voluntare a 56 de țări membre. El a descris-o pe mama sa și modul în care în fiecare an Ziua Commonwealth-ului o umplea de mândrie, deoarece „și-a dedicat viața lungă și remarcabilă” „familiei” de națiuni din cadrul grupului. Regele Charles rămâne șef de stat în 14 dintre cele 56 de țări din cadrul Commonwealth-ului. Barbados a fost cea mai recentă țară care a eliminat legăturile cu suveranul britanic, devenind republică în 2021. Și de atunci a rămas dezbaterea dacă și alte națiuni ar trebui să îi urmeze exemplul.

Potrivit lui Philip Resnick, profesor emerit la Universitatea din British Columbia, Regele Charles se va confrunta cu o bătălie grea pentru a păstra prezența monarhiei peste hotare. El a declarat pentru Yahoo News: „Simt o slăbire pentru păstrarea monarhiei cu Regele Charles la cârmă.

Elizabeth a fost cu siguranță văzută ca o figură unificatoare pentru Commonwealth și a fost privită cu o afecțiune considerabilă de majoritatea canadienilor, deși semnificativ mai puțin în Quebec. Nu cred că Regele Charles va reuși să reproducă succesul mamei sale”.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg