Prinţul Harry a dat în judecată guvernul britanic în mare secret. Ce s-a întâmplat la numai 6 minute după ce a aflat presa despre proces?

20 februarie, 2022
1 printul harry meghan markle profimedia 0633778525 jpg jpeg

Fiul cel mic al viitorului rege britanic a încercat să-şi menţină ascuns procesul intentat statului britanic, după cum ne informează The Mail. Actele depuse la Înalta Curte arată dorinţa clară a lui Harry de-a rămâne confidenţiale toate documentele procesului şi declaraţiile martorilor chemaţi să depună mărturie în procesul intentat de acesta guvernului.  

Însă Ministerul de Interne britanic şi-a dorit transparenţă, susţinând că “trebuie să existe un motiv destul de bun, în interesul publicului, care să justifice evitarea justiţiei deschise”. Astfel, ambele părţi implicate au căzut de acord ca anumite documente să fie făcute publice, în timp ce asupra altora se va menţină confidenţialitatea, în ciuda faptului că o asemenea măsură a cauzat “o cheltuială fără precedent de timp şi resurse”.

Când The Mail a anunţat că Harry dă guvernul britanic în judecată, maşinăria prinţului a intrat în actiune, întorcând întreaga poveste în favoarea lui. S-a susţinut atunci că i s-a respins dreptul de a-şi plăti singur securitatea, bodyguarzii. Mass-media a preluat încântată subiectul, BBC având ca titlu: “Prinţul Harry, în proces pentru a-şi plăti protecţia sa din Marea Britanie”.

stanga
dreapta
3 profimedia 0633735808 jpg jpeg

După cum ne arată documentele ajunse la Înalta Curte săptămâna trecută, nu s-a făcut o astfel de ofertă din partea Prinţului Harry, lucru care relevă faptul că el se aşteaptă ca contribuabilii britanici să plătească costurile pentru protecţia sa. Harry nu s-a oferit să plătească astfel de costuri nici în iunie anul trecut, când a fost în Marea Britanie ca să asiste la dezvăluirea statuii mamei lui. Şi atunci ce joc face Harry?

Joc dublu

Ministerul de Interne susţine că o astfel de cerere a apărut mult mai târziu din parte prinţului Harry, iar acest adevăr a deranjat mult, aseară, echipa care se ocupă de el. La numai 6 minute după ce The Mail şi-a publicat articolul despre prinţ, avocaţii şi PR-ii lui Harry au intrat în acţiune. Au trimis către presă versiunea lor. Astfel, Press Association a scris despre cum ducele s-a oferit să plătească pentru protecţia sa şi a familiei sale. Avocatul lui a transmis de urgenţă mesajul ducilor de Sussex: “El îşi păstrează disponibilitatea de-a achita plata securităţii”.

Omid Scobie, un jurnalist care a ţinut întotdeauna cu Harry, a sărit şi el în apărarea acestuia. La numai cinci ore după ce ziarul i-a dezvăluit echipei prinţului că se pregăteşte un articol despre el, Scobie le-a spus celor 76.000 de următori ai lui de pe Twitter: “Prinţul Harry a apelat la metode juridice pentru a schimba decizia Ministerului de Interne de-a nu-i permite să-şi plătească personal protecţia pentru el şi familia sa”.

Reacţiile venite după seara de ieri sunt diverse. Fostul ministru Norman Baker susţine: “Nu poţi cumpăra poliţia ca pe nişte biscuiţi. Dacă el consideră că viaţa sa îi este în pericol, trebuie să se adreseze poliţiei, într-adevăr. Însă credeam că riscă mai multe în America, o ţară plină de arme, decât aici, în Marea Britanie”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de interne, Robert Palmer, a declarat că, dacă Harry pierde procesul, guvernul îşi va acoperi costurile în totalitate, adică şi suma de bani cheltuită cu asigurarea confidenţialităţii în procesul aflat acum în plină desfăşurare.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate5 jpg
Tom Cruise și Prințul William (3) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei jpg
el9 jpg
balcon jpg
FotoJetKatevsMaxima jpg
monedă Prințul William (10) jpg
regina20 jpg
FotoJet (23) jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
image
disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg