Prințul Harry, absent în prima zi la procesul pe care îl are cu un tabloid din Marea Britanie

6 iunie, 2023

Mult așteptata confruntare a Prințului Harry împotriva editorului tabloidului Daily Mirror a început luni, fără ca Ducele de Sussex să fie prezent în instanță. Judecătorul nu a fost mulțumit!

Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg

Avocatul Prințului Harry a declarat că Ducele de Sussex nu va fi disponibil pentru a depune mărturie deoarece s-a îmbarcat în avion în Los Angeles abia după ziua de naștere a fiicei sale de 2 ani, Prințesa Lilibet, duminică. „Sunt puțin surprins", a declarat judecătorul Timothy Fancourt, precizând că i-a cerut Prințului Harry să fie prezent în instanță în prima zi a procesului său.

Avocatul ziarului Mirror Group Newspaper, Andrew Green, a declarat că este "profund tulburat" de absența Prințului Harry în ziua deschiderii procesului. Cazul împotriva Mirror Group este primul dintre cele câteva procese intentate de prinț împotriva presei și unul dintre cele trei în care editorii tabloidelor susțin că l-au spionat ilegal în lupta lor acerbă pentru obținerea de știri despre familia regală.

Avocatul Prințului Harry, David Sherborne, a declarat că piratarea telefoanelor și alte forme de colectare ilegală de informații au fost efectuate la o scară atât de largă, încât este puțin plauzibil ca tabloidele să fi folosit un detectiv particular pentru a afla informații murdare despre prinț doar o singură dată, lucru pe care l-au recunoscut. "Scopul justifică mijloacele", a declarat Sherborne.

„Poveștile despre Prințul Harry au generat vânzări mari pentru ziare, iar aproximativ 2.500 de articole au acoperit toate fațetele vieții sale, de la bolile sale la școală până la suișurile și coborâșurile cu prietenele, a spus Sherborne, notează apnews.com

„Nu a existat niciun moment în viața lui în care să fi fost la adăpost de aceste activități", a adăugat spus Sherborne.

Mirror Group a declarat că a folosit documente, declarații publice și surse pentru a relata în mod legal despre prinț. În schimb, avocatul Sherborne a dedus că jurnaliștii de la Mirror au folosit aceleași tehnici cu Harry, ascultând mesageria vocală și angajând detectivi particulari pentru a trage cu urechea, ca și în cazul altor celebrități.

Prințul Harry fusese programat să depună mărturie marți, dar avocatul său a fost informat săptămâna trecută că ducele ar trebui să asiste la dezbaterile de luni de la Înalta Curte din Londra. Când va intra în boxa martorilor, Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, va fi primul membru al familiei regale britanice care timp de mai bine de un secol va depune mărturie în instanță. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg