Prințul Harry, absent în prima zi la procesul pe care îl are cu un tabloid din Marea Britanie

6 iunie, 2023

Mult așteptata confruntare a Prințului Harry împotriva editorului tabloidului Daily Mirror a început luni, fără ca Ducele de Sussex să fie prezent în instanță. Judecătorul nu a fost mulțumit!

Prințul Harry foto  Gettyimages jpg

Avocatul Prințului Harry a declarat că Ducele de Sussex nu va fi disponibil pentru a depune mărturie deoarece s-a îmbarcat în avion în Los Angeles abia după ziua de naștere a fiicei sale de 2 ani, Prințesa Lilibet, duminică. „Sunt puțin surprins", a declarat judecătorul Timothy Fancourt, precizând că i-a cerut Prințului Harry să fie prezent în instanță în prima zi a procesului său.

Avocatul ziarului Mirror Group Newspaper, Andrew Green, a declarat că este "profund tulburat" de absența Prințului Harry în ziua deschiderii procesului. Cazul împotriva Mirror Group este primul dintre cele câteva procese intentate de prinț împotriva presei și unul dintre cele trei în care editorii tabloidelor susțin că l-au spionat ilegal în lupta lor acerbă pentru obținerea de știri despre familia regală.

Avocatul Prințului Harry, David Sherborne, a declarat că piratarea telefoanelor și alte forme de colectare ilegală de informații au fost efectuate la o scară atât de largă, încât este puțin plauzibil ca tabloidele să fi folosit un detectiv particular pentru a afla informații murdare despre prinț doar o singură dată, lucru pe care l-au recunoscut. "Scopul justifică mijloacele", a declarat Sherborne.

„Poveștile despre Prințul Harry au generat vânzări mari pentru ziare, iar aproximativ 2.500 de articole au acoperit toate fațetele vieții sale, de la bolile sale la școală până la suișurile și coborâșurile cu prietenele, a spus Sherborne, notează apnews.com

„Nu a existat niciun moment în viața lui în care să fi fost la adăpost de aceste activități", a adăugat spus Sherborne.

Mirror Group a declarat că a folosit documente, declarații publice și surse pentru a relata în mod legal despre prinț. În schimb, avocatul Sherborne a dedus că jurnaliștii de la Mirror au folosit aceleași tehnici cu Harry, ascultând mesageria vocală și angajând detectivi particulari pentru a trage cu urechea, ca și în cazul altor celebrități.

Prințul Harry fusese programat să depună mărturie marți, dar avocatul său a fost informat săptămâna trecută că ducele ar trebui să asiste la dezbaterile de luni de la Înalta Curte din Londra. Când va intra în boxa martorilor, Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, va fi primul membru al familiei regale britanice care timp de mai bine de un secol va depune mărturie în instanță. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton (29) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton si Meghan Markle jpg
printul george gettyimages 477003500 jpeg
harry, william, meghan, kate jpg
Mohamed Al Fayed cu Prințesa Diana foto  GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto  Getty jpg
Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg
Regele Charles la Balmoral (6) jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
costumul rosu purtat de Printesa Kate, acum si de Majestatea Sa Margareta  Profimedia, Casa Majestatii Sale jpg
Meghan Markle poze din culise 3 jpg
Kate Middleton și Prințul William foto  GettyImages jpg
India Hicks la nunta Dianei profimedia 0235756704 (5) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle sursa  GettyImages jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei a depus juramantul militar in fata tatalui sau, Regele Philippe al Belgiei  Casa Regala belgiana (1) jpg
Prințesa Anne și viceamiralul Sir Timothy Laurence, Getty (3) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu in vizita din Spania  Casa Majestatii Sale (16) jpeg