Prințul Harry e în Marea Britanie! Cum a decurs întâlnirea de 30 de minute cu tatăl său, Regele Charles

7 februarie, 2024

Ieri, Prințul Harry a ajuns în Marea Britanie unde s-a întâlnit de urgență cu tatăl său, Regele Charles, care a fost diagnosticat cu cancer!

Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg

Prințul Harry a călătorit din America în Marea Britanie după ce s-a aflat public că tatăl său, Regele Charles, suferă de cancer. Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, a sosit marți pe aeroportul Heathrow din Londra și s-a deplasat direct la Clarence House, reședința Regelui Charles, care are 75 de ani. Aceștia ar fi avut o întrevedere de aproximativ 30 de minute. 

Se crede că ultima dată când tatăl și fiul au fost împreună a fost la ceremonia de încoronare a monarhului din luna mai, la care Harry a participat înainte de a se îndrepta spre aeroport pentru a se întoarce acasă imediat după eveniment.

Acum, Prințul Harry a călătorit singur din California în Marea Britanie, Meghan Markle și cei doi copii ai lor, fiul de 4 ani, Prințul Archie, și fiica de 2 ani, Prințesa Lilibet au rămas în America. 

În timp ce Prințul Harry s-a întâlnit marți cu Regele Charles, la doar o zi după ce vestea despre boala lui a fost făcută publică, o sursă regală a spus pentru People că nu există "niciun plan" ca Prințul Harry și Prințul William să se întâlnească.

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, are și el un program plin. El a renunțat la angajamentele regale în ultimele săptămâni, deoarece își petrece timpul preocupându-se cei trei copii ai săi, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, în timp ce soția sa, Kate Middleton, se recuperează după recenta operație abdominală. Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, nu este de așteptat să revină în viața publică cel puțin până la Paște, a declarat anterior palatul.

Prințul de Wales urmează să revină la îndatoririle publice astăzi, cu o ceremonie de învestitură la Castelul Windsor și cu gala anuală de strângere de fonduri pentru London Air Ambulance.

În calitate de moștenitor al tronului, Prințul William ar putea să își asume unele îndatoriri în numele tatălui său, în plus față de propria agendă de angajamente în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, în prezent nu există planuri de a numi consilieri de stat care să acționeze în numele Regelui Charles.

Consilierii de stat sunt membri ai familiei regale care pot îndeplini îndatoriri constituționale în locul monarhului în cazul în care acesta se află în străinătate sau nu se simte bine. În prezent, aceste funcții sunt deținute de Regina Camilla, Prințul William, Prințul Harry, Prințul Andrew, Prințesa Beatrice, Prințesa Anne și Prințul Edward.

În timp ce moștenitorii din alte familii regale din întreaga lume acționează uneori ca regenți atunci când monarhul este bolnav sau în străinătate, cazul este diferit în Marea Britanie. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg