Prințul Harry, inspirat de acțiunile caritabile ale regretatei Lady Di

Chiar dacă a crescut fără iubita sa mamă de la o vârstă destul de fragedă, sfaturile Prințesei Diana încă au efect asupra fiului său mai tânăr, Harry. De la eforturile sale umanitare pe întreg globul, care au inclus excursii în Africa, un loc cu o însemnătate aparte pentru Diana, Prințul Harry calcă îndeaproape pe urmele mamei sale, pentru a deveni prințul de suflet al poporului, un fiu care întreprinde o mulțime de acțiuni filantropice de care regretata Lady Di ar fi fost extrem de mândră.

Lady Di de mână cu William și cu Harry.

Nu a fost o viață deloc ușoară pentru tânărul Harry. Cu doar două săptămâni înainte de a împlini 13 ani, viața sa și a fratelui său mai mare, William, 15 ani, a luat o întorsătură neașteptată, culminând cu moartea subită a Dianei, pe 31 august 21997, în urma unui accident de mașină în Paris. Harry, care a ajuns acum la vârsta de 32 de ani, a vorbit de nenumărate ori despre cum a făcut față acestei pierderi tragice: „Nu am fost niciodată împăcat cu ceea ce s-a întâmplat“, a explicat el. „Au fost o mulțime de emoții îngropate. Pentru o lungă perioadă din viața mea nu am vrut să mă gândeasc cu adevărat la asta”.

Harry duce proiectele mamei sale mai departe.

În ciuda perioadelor dificile prin care a trecut, Harry a preluat toate proiectele cauzelor umanitare susținute de mama sa, ca o modalitate de a fi mai aproape de ea, de ceea ce dorea pentru omenire și, de asemenea, pentru a duce mai departe inițiativele prințesei de a-i ajuta pe alții. „Acum văd viața foarte diferit de cum obișnuiam să o fac“, a mărturisit Harry. Chiar și după moarte, dorințele Dianei au continuat să-i ghideze pe fiii ei. De la ea au învățat să-și folosească poziția privilegiată în societate pentru a deveni ambasadorii unor cauze de ajutorare a celor mai puțin norocoși.

Harry, la 10 ani de la moartea Dianei.

„Mama a murit când eram foarte tineri și nu am vrut să mă aflu în această ipostază. Acum sunt atât de plin de energie și suficient de norocos“, declarat Harry într-un documentar care marca împlinirea a 10 ani de la organizația caritabilă Sentebale, înființată în anul 2006, pentru a-i ajuta pe copiii cu HIV / SIDA din Lesotho, Africa de Sud. Harry a vizitat pentru prima dată Africa în 2004, moment în care a fost implicat în diverse acte de caritate în speranța de a păstra vie memoria mamei sale. Sentebale înseamnă „nu ma uita“, organizație numită după așa după moartea Diana.

Harry, William și Kate se implică mereu în acțiuni caritabile.

În timp ce el este doar fratele mai mic al lui William, Harry a trebuit să lucreze din greu pentru a se face remarcat și a părea un cap regal serios, spălându-și astfel reputația de prințul petrecerilor. Acum, la 20 de ani de la moartea mamei sale, Harry continuă să-i onoreze memoria. Prințul și fratele său au comandat o statuie a Dianei care urmează să fie amplasată la Palatul Kensington în acest an. „Vrem să ne asigurăm că ne vom aduce mereu aminte de ea“, a spus Harry anul trecut. „Oamenii încă mai vorbesc despre ea. În fiecare zi ne gândim la ea, așa că ar fi foarte potrivit ca aniversarea a 20 de ani de la moartea ei să o onorăm cu ceva care va fi pentru totdeauna. De fapt este o recunoaștere a ceea ce a făcut în viață.“

Foto: Getty Images, Arhiva OK

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA