Prinţul Harry nu se lasă! A pierdut procesul pentru pază personală, dar atacă din nou

29 februarie, 2024

Lovit din toate părţile de refuzuri şi indiferenţă, ca şi cum nu ar mai fi prinţ prin naştere, mezinul Regelui Charles merge mai departe cu demersul său de-a obţine gardă de corp pentru vizitele sale în Anglia.

Mezinul Regelui Charles se simte tratat incorect şi lăsat într-o situaţie vulnerabilă. Profimedia
Mezinul Regelui Charles se simte tratat incorect şi lăsat într-o situaţie vulnerabilă. Profimedia

Ieri, ştirea zilei de pe toate agenţiile britanice a fost că Prinţul Harry a pierdut în instanţă o contestație la Înalta Curte împotriva Ministerului de Interne în legătură cu o decizie de a reduce nivelul de securitate personală finanțată de contribuabili atunci când vizitează Marea Britanie.

Ducele de Sussex a intentat o acțiune în justiție împotriva acestei decizii a Comitetului executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice (Ravec), după ce i s-a spus că nu va mai beneficia de "același grad" de protecție finanțată din fonduri publice atunci când se află în Regatul Unit. Avocații săi au susținut că a fost "singularizat" și tratat "mai puțin favorabil" când i-a fost retrasă protecția polițienească după întâlnirea cu regretata regină în ianuarie 2020, chiar înainte de a părăsi Regatul Unit. Mai mult, Harry a cerut să fie informat cine este responsabil pentru reducerea protecției polițienești a Ministerului de Interne și a cerut chiar şi numele acestuia, după cum au dezvăluit documente judiciare.

El s-a plâns că vizitele sale în Marea Britanie sunt acum nesigure şi "și-a exprimat îngrijorarea din cauza apropierii sale de public", potrivit surselor "Daily Mail". Specialistul american în securitate privată al lui Harry a declarat la Înalta Curte că acesta s-a simțit încolțit în vara anului 2021 când a venit să dezvelească o statuie a regretatei sale mame împreună cu fratele său, William, în vestul Londrei, şi când "paparazzi i-au făcut să se simtă ca niște rațe așezate".

Din păcate, şi această contestaţie a fost respinsă în instanţă, judecătorul argumentând cu faptul că acesta nu a reușit să dovedească faptul că retrogradarea a fost ilegală sau nedreaptă.

Acum, mezinul Regelui Charles riscă să se confrunte cu o factură mare pentru a rambursa costurile legale ale contribuabililor, dar a făcut recurs şi îşi va folosi toate posibilităţile de atac.

Acest caz este doar unul dintre cele trei rămase în curs de soluționare la Înalta Curte, intentate de Prinţul Harry, alături de plângerile privind acuzațiile de colectare ilegală de informații împotriva News Group Newspapers (NGN) și Associated Newspapers Limited (ANL), editorul MailOnline.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg