Prințul Harry revine în lumina reflectoarelor. A anunțat un interviu eveniment cu dr. Gabor Maté

28 februarie, 2023

Prințul Harry revine spectaculos și iată că-și trasează parcursul anului 2023. Ducele de Sussex este din ce în ce mai implicat în acțiunile menite să ajute persoanele care se confruntă cu tulburări psihice și traume profunde.

Harry și Mate jpg

Este absolut spectaculoasă această colaborare recent anunțată. Evenimentul va fi un livestreaming ce va vorbi despre subiecte delicate în viața oricui: pierderile, dar și vindecarea personală.

Această discuție incredibilă între două personalități va avea loc pe 4 martie, iar doritorii pot achiziționa bilete de pe site-ul princeharrymemoir.com. Cine va cumpăra bilet la conferință, (costă 17 lire sterline) va primi și un exemplar din volumul atât de mediatizat al Ducelui de Sussex, ”Rezervă”. Evenimentul online va fi găzduit de editura cărții, Penguin Random House.

Prințul Harry va discuta cu marele dr. Gabor Maté, specialistul de origine ungaro-canadiană și autorul a numeroase best seller-uri, ca de exemplu: ”Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonieri în lumea dependenței”, ”Minți împrăștiate”, ”Când corpul spune nu” sau ”Mitul Normalității. Trauma, Boala și Vindecarea într-o cultură toxică”. Medicul Gabor Maté abordează adicția și reușește să o vindece în cazul pacienților săi căutând trauma emoțională care a declanșat-o. Dr. Gabor Maté vorbește în cărțile sale despre cele mai frecvente repercusiuni ale marilor traume: adicția, dependența, tulburările legate de substanțe, tulburările mintale și de comportament.

Se anunță un interviu incendiar, mai cu seamă că Prințul Harry însuși este un om care a depășit numeroase provocări din sfera psihică și emoțională.

La conferința online, Prințul Harry și Dr. Gabor Maté vor purta un dialog intim și deschis despre pierdere, cum gestionăm pierderea și importanța colosală a vindecării personale. După interviu, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde participanții la conferința live vor putea interacționa cu cei doi: un prinț care și-a asumat sentimentele și un doctor specialist în vindecarea traumei emoționale, sursa tuturor problemelor mintale care apar în viața unui om.

Dr. Gabor Maté, neuropsihiatru, psiholog, renumit specialist în domeniul dependențelor și al traumei explorează în cărțile sale subiecte arzătoare, ca ADHD, stres, psihologia dezvoltării și dependența. Specialistul scrie constant pentru Vancouver Sun, The Globe și Mail.

Dr. Gabor Maté a experimentat în viața sa durerea, pierderea și trauma. Renumitul specialist s-a născut la Budapesta, Ungaria, în 1944. Bunicii săi materni au fost uciși la Auschwitz când el avea cinci luni. Mătușa lui a dispărut în timpul războiului, iar tatăl său a fost forțat să muncească pentru Partidului Nazist. Când avea 1 ani, mama lui Maté l-a pus în grija unui străin timp de peste 5 săptămâni pentru a-i salva viața. La reuniunea lor, bebelușul Maté a fost atât de rănit încât a evitat să se uite la mama lui timp de câteva zile. El susține că această traumă de „abandon, furie și disperare” continuă să se manifeste în viața sa adultă, ducând la altercații similare atunci când percepe o amenințare de abandon, în special din partea soției sale.

Dr. Gabor Maté s-a stabilit în Canada.

Prințul Harry nu are nevoie de nicio prezentare, iar problemele și instabilitățile sale emoționale sunt cunoscute de toată lumea. Marele său avantaj este că vorbește despre el. În orice problemă emoțională, conștientizarea aduce și vindecare sau te pune pe drumul vindecării.

Un alt mare specialist canadian, dr. Gilbert Renaud, medicul care a pus bazele ”Recall Healing” dă cea mai bună explicație în acest sens: ”Vorbește și recunoaște-ți trauma. Orice traumă neverbalizată se va duce în țesuturile tale.”

Foto: Getty și Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg