Prinţul Harry vrea să revină în Anglia, dar nu se simte în siguranţă. Ce cere Guvernului

17 ianuarie, 2022
8 har4 jpg jpeg

Prinţul Harry crede că familia sa nu este în siguranţă în Anglia şi a ameninţat că va lua măsuri legale împotriva Guvernului britanic dacă acesta nu îi oferă securitate cât timp este în Regatul Unit.

Harry vrea să-şi aducă cei doi copii, Archie şi Lilibet, în Marea Britanie, ca să-şi cunoască ţara natală, dar spune că este prea riscant fără o protecţie adecvată a poliţiei, a declarat reprezentantul său legal într-o declaraţie.

Prinţul, în vârstă de 37 de ani, a renunţat la îndatoririle sale regale în 2020 şi s-a mutat în America împreună cu familia sa, pe fondul tensiunilor cu Palatul Buckingham.

Ducele de Sussex plăteşte o echipă de securitate privată, dar avocaţii susţin că are nevoie de mai multă protecţie în patria sa, deoarece familia sa „a fost supusă ameninţărilor neonaziste şi extremiste”, potrivit unui comunicat. Avocaţii au luat măsuri din septembrie şi au cerut guvernului să ofere securitate prinţului, soţiei Meghan Markle şi copiilor, Archie şi Lilibet, spun surse.

„Ducele s-a oferit în ianuarie 2020 să plătească personal pentru ca Poliţia din Regatul Unit să îi ofere protecţie lui şi familiei sale. Oferta a fost însă respinsă. El este însă dispus să acopere costul securităţii, ca să nu impună asta contribuabilului britanic”, se arată în comunicat.

Securitatea Prinţului Harry „a fost compromisă din cauza absenţei protecţiei poliţiei” în timpul ultimei sale vizite în Marea Britanie, au spus avocaţii.   Harry este al şaselea la rând la tronul britanic.

 Când Meghan şi Harry şi-au anunţat plecarea din familia regală, Trump, nu le-a susţinut decizia. „ S-a spus că Harry şi Meghan, care au părăsit Regatul, vor locui permanent în Canada. Acum au plecat din Canada pentru SUA”, a scris fostul preşedinte pe Twitter, asta înainte de a fi interzis de pe platformă. El a ţinut să spună atunci că Statele Unite nu vor suporta factura pentru securitatea Ducelui şi Ducesei. „SUA nu vor plăti pentru securitatea lor. Trebuie să plătească!”, a declarat Trump.



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg