Prințul Heinrich al XIII-lea, descendentul unei vechi familii aristocrate, unul din liderii organizației ce plănuia o lovitură de stat

8 decembrie, 2022
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg

Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss, descendent al unei vechi familii aristocratice din Germania, a fost o figură relativ obscură până miercuri, când a fost numit unul dintre liderii unui grup acuzat că complotează pentru a răsturna guvernul german.

Aristocratul german este un militar pensionat și fost parlamentar al partidului de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD). El a fost arestat de polițiști în orașul Frankfurt am Main.

El deține castelul Waidmansheil, din orașul Saaldorf, potrivit publicației Welt. Autoritățile au transmis că gruparea a folosit această locație pentru a organiza întrunirile în cadrul cărora au planificat lovitura de stat.

Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss face parte dintr-o familie nobilă veche de 700 de ani, ce odată a domnit peste un mic stat din estul Germaniei. Nimeni nu mai vorbea de el în prezent, dar acum este unul dintre oamenii momentului. O grupare încerca să dea jos guvernul german, iar Prințul Heinrich al XIII-lea era unul din liderii organizației.

La începutul anului, familia s-a distanțat public de el, potrivit MDR, o publicație locală, după ce prințul a fost văzut întâlnindu-se cu un primar simpatizant al mișcării Reichsbürger, un grup de extremă dreapta care neagă legitimitatea statului modern german, scrie The New York Times.

Primarul a fost suspendat după ce a atacat un jurnalist. ”Mi-e teamă că a devenit un terorist conspiraționist, un bătrân tulburat”, a spus Heinrich al XIV-lea de Reuss despre Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss, în vârstă de 71 de ani, care, se pare, a rupt legăturile cu familia sa de 10 ani.

Anumiți membri ai familiei se numesc în mod tradițional Heinrich, iar acest purtător de cuvânt menționat nu este fiul lui Heinrich XIII.

Casa Reuss a domnit până în 1918 într-un principat din jurul Gerei, în Turingia de astăzi, care a fost încorporat în Imperiul German. În Germania modernă, nobilii ereditari nu au statut juridic special, titlurile lor nu au nicio greutate formală, dar sunt încă folosite uneori ca părți ale numelor.

Membrii ai grupării „Cetățenii Reich-ului” din Germania, împreună cu membrii QAnon, au plănuit o lovitură de stat, condusă de un fost membru al unei familii nobiliare.

Polițiștii germani au arestat 25 de oameni, în cadrul unei acțiuni antiteroriste. Gruparea plănuia o lovitură de stat, având în vedere un atac asupra parlamentului german.

Printre cei arestați se numără și prințul Heinrich al XIII-lea, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, familia Reuss.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost acuzat, împreună cu membrii grupării, de complot împotriva statului. Lovitura de stat avea ca scop preluarea controlului țării și renegocierea consecințelor războiului.

3.000 de polițiști germani au efectuat o serie de anchete, miercuri dimineața, în 130 de locații de pe teritoriul Germaniei. Jumătate dintre arestări au avut loc în sudul țării, în jurul zonelor Baden-Württemberg și Bavaria.

Anchetele i-au vizat pe membrii grupărilor conspiraționiste „Cetățenii Reichului” și QAnon.

Procuratura germană a transmis că membrii grupării susțin o ideologie violentă, fiind de părere că își pot îndeplini scopurile prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului.

Ministrul Afacerilor Interne din Germania, Nancy Faeser, a declarat că autoritățile vor aplica cât se poate de aspru legea, numindu-i pe membrii grupărilor „inamici ai democrației”.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}