Prințul Heinrich al XIII-lea, descendentul unei vechi familii aristocrate, unul din liderii organizației ce plănuia o lovitură de stat

8 decembrie, 2022
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg

Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss, descendent al unei vechi familii aristocratice din Germania, a fost o figură relativ obscură până miercuri, când a fost numit unul dintre liderii unui grup acuzat că complotează pentru a răsturna guvernul german.

Aristocratul german este un militar pensionat și fost parlamentar al partidului de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD). El a fost arestat de polițiști în orașul Frankfurt am Main.

El deține castelul Waidmansheil, din orașul Saaldorf, potrivit publicației Welt. Autoritățile au transmis că gruparea a folosit această locație pentru a organiza întrunirile în cadrul cărora au planificat lovitura de stat.

Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss face parte dintr-o familie nobilă veche de 700 de ani, ce odată a domnit peste un mic stat din estul Germaniei. Nimeni nu mai vorbea de el în prezent, dar acum este unul dintre oamenii momentului. O grupare încerca să dea jos guvernul german, iar Prințul Heinrich al XIII-lea era unul din liderii organizației.

La începutul anului, familia s-a distanțat public de el, potrivit MDR, o publicație locală, după ce prințul a fost văzut întâlnindu-se cu un primar simpatizant al mișcării Reichsbürger, un grup de extremă dreapta care neagă legitimitatea statului modern german, scrie The New York Times.

Primarul a fost suspendat după ce a atacat un jurnalist. ”Mi-e teamă că a devenit un terorist conspiraționist, un bătrân tulburat”, a spus Heinrich al XIV-lea de Reuss despre Prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss, în vârstă de 71 de ani, care, se pare, a rupt legăturile cu familia sa de 10 ani.

Anumiți membri ai familiei se numesc în mod tradițional Heinrich, iar acest purtător de cuvânt menționat nu este fiul lui Heinrich XIII.

Casa Reuss a domnit până în 1918 într-un principat din jurul Gerei, în Turingia de astăzi, care a fost încorporat în Imperiul German. În Germania modernă, nobilii ereditari nu au statut juridic special, titlurile lor nu au nicio greutate formală, dar sunt încă folosite uneori ca părți ale numelor.

Membrii ai grupării „Cetățenii Reich-ului” din Germania, împreună cu membrii QAnon, au plănuit o lovitură de stat, condusă de un fost membru al unei familii nobiliare.

Polițiștii germani au arestat 25 de oameni, în cadrul unei acțiuni antiteroriste. Gruparea plănuia o lovitură de stat, având în vedere un atac asupra parlamentului german.

Printre cei arestați se numără și prințul Heinrich al XIII-lea, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, familia Reuss.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost acuzat, împreună cu membrii grupării, de complot împotriva statului. Lovitura de stat avea ca scop preluarea controlului țării și renegocierea consecințelor războiului.

3.000 de polițiști germani au efectuat o serie de anchete, miercuri dimineața, în 130 de locații de pe teritoriul Germaniei. Jumătate dintre arestări au avut loc în sudul țării, în jurul zonelor Baden-Württemberg și Bavaria.

Anchetele i-au vizat pe membrii grupărilor conspiraționiste „Cetățenii Reichului” și QAnon.

Procuratura germană a transmis că membrii grupării susțin o ideologie violentă, fiind de părere că își pot îndeplini scopurile prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului.

Ministrul Afacerilor Interne din Germania, Nancy Faeser, a declarat că autoritățile vor aplica cât se poate de aspru legea, numindu-i pe membrii grupărilor „inamici ai democrației”.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg