Prinţul Henrik al Danemarcei a murit

14 februarie, 2018
rince henrik png

Prinţul Henrik al Danemarcei, soţul Reginei Margareta a II-a, a încetat din viaţă. Conform comunicatului oficial emis de Casa Regală Daneză, Prinţul Consort, care a fost internat în spital încă de la sfârşitul lunii ianuarie, a murit marţi seara.

image

"Alteţa Sa Regală Prinţul Henrick a murit marţi, 13 februarie, la ora 23:18, în somn, la Castelul Fredensborg, reşedinţa regală situată la 40 de kilometri de capitala daneză, înconjurat de soţia sa şi de cei doi fii ai lor."

Prinţul Consort a încetat din viaţă la 83 de ani. Casa Regală anunţase marţi că Prinţul Henrik este spitalizat la Copenhaga şi că este diagnosticat cu o tumoare benignă la plămânul stâng, fiind trimis acasă pentru a-şi petrece "ultimele clipe". Prinţul Henrik a fost spitalizat în urma unei boli care a debutat în timpul unei călătorii în Egipt.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei şi Regina Elizabeta a Angliei sunt foarte apropiate, fiind de asemenea rude de sânge - verişoare de gradul al treilea, aşa că probabil la înmormântare vor fi prezenţi şi reprezentanşi ai Casei Regale a Marii Britanii. 

Deocamdată nu se ştie data şi locul în care Prinţul Henrik va fi înmormântat, mai ales după declaraţiile controversate ale sale din vara anului trecut. El anunţase public că refuză să fie îngropat împreună cu soţia sa, Regina Margareta a II-a, la Catedrala Regală Roskilde, locul tradiţional de înmormântare al cuplurilor regale daneze, pentru că nu a fost niciodată recunoscut drept egalul ei. Născut în 1934, Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, Prinţul Henrik s-a căsătorit cu Regina Margrethe în 1967 şi a primit titlul de consort, însă a afirmat de mai multe ori că i-ar fi plăcut să primească titlul de rege consort. Casa Regală anunţa în septembrie că prinţul Henrik a fost diagnosticat cu demenţă.Recente pe Ok! Magazine

brandul Sussex, Meghan Markle, Prințul Harry  Surasa foto   Profimedia jpg
Ipostaze inedite ale Reginei Elisabeta a II a, Profimedia (21) jpg
charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg