Prințul Henrik al Danemarcei a murit

Citeste tot despre:

Prințul Henrik al Danemarcei, soțul Reginei Margareta a II-a, a încetat din viață. Conform comunicatului oficial emis de Casa Regală Daneză, Prințul Consort, care a fost internat în spital încă de la sfârșitul lunii ianuarie, a murit marți seara.

„Alteța Sa Regală Prințul Henrick a murit marți, 13 februarie, la ora 23:18, în somn, la Castelul Fredensborg, reședința regală situată la 40 de kilometri de capitala daneză, înconjurat de soția sa și de cei doi fii ai lor.”

Prințul Consort a încetat din viață la 83 de ani. Casa Regală anunțase marți că Prințul Henrik este spitalizat la Copenhaga și că este diagnosticat cu o tumoare benignă la plămânul stâng, fiind trimis acasă pentru a-și petrece „ultimele clipe”. Prințul Henrik a fost spitalizat în urma unei boli care a debutat în timpul unei călătorii în Egipt.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei și Regina Elizabeta a Angliei sunt foarte apropiate, fiind de asemenea rude de sânge – verișoare de gradul al treilea, așa că probabil la înmormântare vor fi prezenți și reprezentanși ai Casei Regale a Marii Britanii. 

Deocamdată nu se știe data și locul în care Prințul Henrik va fi înmormântat, mai ales după declarațiile controversate ale sale din vara anului trecut. El anunțase public că refuză să fie îngropat împreună cu soția sa, Regina Margareta a II-a, la Catedrala Regală Roskilde, locul tradițional de înmormântare al cuplurilor regale daneze, pentru că nu a fost niciodată recunoscut drept egalul ei. Născut în 1934, Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, Prințul Henrik s-a căsătorit cu Regina Margrethe în 1967 și a primit titlul de consort, însă a afirmat de mai multe ori că i-ar fi plăcut să primească titlul de rege consort. Casa Regală anunța în septembrie că prințul Henrik a fost diagnosticat cu demență.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA