Prinţul Philip, 98 de ani! Cum a ajuns soldatul grec s-o cucerească pe adolescenta Elisabeta?

10 iunie, 2019
5 printul philip profimedia 0210163327 jpg jpeg

Astăzi, Prinţul Philip, Duce de Edinbugh, a împlinit onorabila vârstă de 98 de ani. În 2017, acesta anunţa că se va retrage din viaţa publică, însă că-şi va susţine soţia, Regina Angliei, încă în rol activ.

În cinstea acestei ocazii inedite, ne-am gândit să facem o cronologie a relaţiei dintre Prinţul Philip şi Regina Elisabeta, care durează de mai bine de 72 de ani. Primul lucru de menţionat ar fi că Elisabeta era doar o copilă pe când a pus ochii pe Philip.

Prima întâlnire & a doua întâlnire

S-au cunoscut pe când Elisabeta era doar prinţesa Marii Britanii şi avea opt ani. A doua întâlnire a avut loc în mai 1937, când atât Elisabeta, cât şi Philip, au participat la încoronarea regelui George al VI-lea, tatăl suveranei.

La a treia întâlnire, Elisabeta s-a îndrăgostit

În iulie 1939, cei doi s-au reîntâlnit cu ocazia vizitei regalităţilor britanice a Colegiului Regal Naval din Dartmouth. Întâmplarea a făcut ca responsabilii cu turul regal să facă oreion şi ca Prinţul Philip să fie nevoit să preia atribuţiile oficiale. Atunci s-a întâmplat ca Elisabeta să se îndrăgostească de el.

Corespondenţă

Ea avea 13 ani, el 18. Nimic n-a stat, însă, în faţa pasiunii dintre ei. La scurt timp de la întâlnirea lor din  Dartmouth, îndrăgostita Elisabeta avea să-i trimită scrisori lui Philip şi să poarte, la pat, o fotografie înrămată cu el.

Primul Crăciun împreună

Patru ani mai târziu, mai exact în 1943, Prinţul Philip era invitat de către familia Elisabetei de a petrece Crăciunul la Castelul Windsor. A fost, fără doar şi poate, semnalul că relaţia evoluează înspre o căsnicie.

Cererea în căsătorie

În 1947, Prinţul Philip primea acordul regelui George de a o cere pe Elisabeta în căsătorie. Pentru asta, ”soldatul” grec a renunţat la drepturile regale şi a devenit Philip Mountbatten, cetăţean britanic.

Nunta în 1947, ascensiunea la tron în 1952

Nunta a avut loc în 1947 şi a fost un eveniment mult aşteptat. Lucrurile s-au schimbat cu adevărat când Elisabeta a fost desemnată regina Angliei, în 1952, după moartea subită a tatălui ei.

De la nuntă şi până în prezent, au trecut 72 de ani, timp în care Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au demonstrat ce înseamnă un mariaj trainic şi echilibrat.Recente pe Ok! Magazine

charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg